• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Silniczek krokowy

ManiekMx3

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.6 TS
Witam.Czy macie jakis sposób na dokładne wyczyszczenie silniczka krokowego,idzie go rozebrać nie łamiąc zaczepów?
Problem jest taki ze Alfa faluje mi na obrotach 3 razy wyciągałem przepustnicę i czyściłem ale boje się rozebrać silnik krokowy zeby nie połamać zaczepów.
Czy jest jakis sposób na wyczyszenie go? Bo takie czyszczenie jak teraz robie czyli napryskam tam jakiegos płynu który kupiłem do czyszczenie to spokój z obrotami mam na jakies 2 tygodnie i pozniej znowu powtórka z rozrywki

To ty masz silniczek sterujący uchyleniem przepustnicy - nie warto go odkręcać tylko wyczyść samą przepustnicę (a właściwie jej korpus od wewnątrz) porządnie i uszczelnij dolot

Przepustnica jest czysta czyściłem ja juz 3 razy jest czyściutka, jak przeciągne ją na obrotach troche sportowej jazdy to obroty trzyma idealnie do zgaszenia silnika pozniej zapale i dalej to samo czy to juz silniczek na wykończeniu i trzeba sie szykować żeby po mału kupić nowy?

Po gimnastykuj się to go rozbierzesz. Sam to przerabiałem łamiąc zaczepy. Wyszyć złóż, ewentualnie złap klejem. Tylko nie wiem czy czyszczenie coś daje.

Czyli co najlepiej wymiana na nowy? A u ciebie po wyczyszczeniu krokowca coś się poprawiło czy dalej falowała?

Czyli co najlepiej wymiana na nowy? A u ciebie po wyczyszczeniu krokowca coś się poprawiło czy dalej falowała?

Niestety ale byłem zmuszony kupić mówkę. Stary wyzionął ducha co skutkowało wkręcaniem się silnika tylko do 1,5k rpm. Po jego resecie było jeszcze gorzej i silnik gasł. Dopiero po wymianie rozebrałem stary ale więcej już go nie montowałem, także nie wiem czy czyszczenie by coś poprawiło.

Amortyzatory
Powrót