[Giulietta] SHORT SHIFTER w Julce

Ten od noviteca spisuje się bardzo dobrze. Mam go od 2 lat (zrobione około 60 tys. km) i jestem bardzo zadowolony. Short shifter jest obowiązkowy szczególnie w QV. Bez niego miałem wrażenie że do 100 samochód przyspiesza w 10s, bo drogi prowadzenia drążka były stanowczo za długie.

Pytanie amatora. Czy samodzielna instalacja jest do ogarnięcia bez serwisu? Jeśli tak to co będzie mi potrzebne? Bo "urządzenie" już jest w drodze :-)

Montaż zajmuje mniej niż godzinę. Trzeba trochę pokombinować, bo dostęp jest nieco ograniczony i nie wygląda to tak prosto jak w instrukcji dołączonej do short shiftera. Z tego co pamiętam, to oryginalna dźwignia nie schodzi łatwo, bo jeden (nie pamiętam który) element był ciężko dostępny.

To dobrze rokuje choć wolałbym gdyby było +20 a nie -5 stopni na zewnątrz. No cóż podejmę walkę :-)

Ja też się nasadzam na Novitec'owy - więc tutorial mile widziany. :) Powodzenia!

Tak tak, widzialem to. Ale zycie weryfikuje takie tutoriale ;) wiec czekam na taki od forumowicza

To fakt że wygląda dobrze. Mam nadzieje ze poradzę. W instrukcji jest tylko napisane żeby uważać żeby nie przekręcić wałka. Przecież tam jest tylko jedna nakrętka. Czy to chodzi o to żeby przypadkowo sie o ten wałek nie zapierać?

ten mam ten shortshifter noviteca od jakiegos roku - polecam. Mi zalozyli w ASO przy okazji przegladu

Jakbym go chciał założyć w ASO to by mi krzyknęli pewnie z 500PLN za montaż [emoji23][emoji23][emoji23] chyba spróbuję sam

a skad wiesz ile by Ci krzykneli? zapytales? ja sie umowilem dokladnie na 10x mniej, pogadalem z mechanikiem, pokazalem mu instrukcje i zrobil to w 20 min

Wygląda na to, że się zdecydowałem - jutro zamawiam ten od novitec'a :)

Niestety tu gdzie mieszkam tyle kosztują takie zabawy. Powiedzą że to 2 godziny roboty i skasują prawie 500. Za montaż halogenów chcieli spryciarze 1000 [emoji30]

Jakby ktoś się decydował na QS to proponuję się wstrzymać do stycznia. U mnie wyjdzie ok o połowę ceny novi (albo jeszcze mniej) i w dodatku poza krótką pozycją będzie standardowa czyli 2 w 1

Amortyzatory
Powrót