Sensor AIRbag / wymiana czy naprawa

SCHNNAZZI

Nowy
Auto
Fiat Tipo 2020 bianca
Koledzy mam chyba uwalony sensor, cały czas świeci mi się poduszka a to mnie wkurza. Kasowałem, ale błąd powraca ;/
Czy lepiej dac do naprawy za 100zł czy kupić drugi??

Jeżeli mam wymienić to ktos może mi podac jaki sensor bedzie pasowal do mojej 156? auto z 98r ma jedna poduszkę: ZAR93200000011412

Z GÓRY DZIĘKUJE :)

Zacznijmy od tego jaki masz błąd ?
001 czy jakoś tak ?

Tylko wymiana i to w autoryzowanyum serwisie

Już nie pamiętam jaki mam błąd.
3 razy kasowałem błąd poduszki i powrócił po kolejnym odpaleniu AR.
Moim zdaniem napewno to wina sensora tylko nie wiem czy go dać do naprawy czy kupic uzywany ale sprawny. Ktoś kiedys kupił taki za 80zł i był sprawny, błąd mu zniknął. W Spiderze mam "czystą" deskę, a w 156 od 4 lat świeci mi się ta poducha... i wiecie jakie to wnerwiające jest ;/

- - - Updated - - -

Dzięki Maćku, już wertuje allegro :D

- - - Updated - - -

Maciek ale to jest do wersji z jedną poduszką?

Najlepiej sprawdź jaki numer centralki posiadasz i kup taką samą, da się to sprawdzić bez odkręcania jej. Ja miałem błąd wewnętrzny 001 i też wymieniałem, bo był nie do skasowania. Kupiłem używaną centralkę, wymieniłem sam i jest spokój. Popytaj kolegów z forum, którzy mają części na sprzedaż. Ja za swoją zapłaciłem 50zł. Ważna sprawa, wszelkie "zamianki" i rozłączenie centralki trzeba robić na odłączonym akumulatorze, żeby nie było BUM! :)
A jak masz wątpliwości, jedź na wymianę do mechanika/elektryka.

Pozdrawiam

Poradzę sobie bez elektryka :D co do numerów to chyba bedzie pasowac nie tylko taki nr co ja mam tylko tez co je podałeś. Juz zapytałem jednego gościa o centralke i czekam na odp. Gdyby ktos chciał centralke to sam mam na sprzedaż :) z 99r AR z dwoma poduszkami :)

Amortyzatory
Powrót