scyzoryk AR147

groda

Nowy
Auto
alfa romeo 147 1.6 16V TS
Witam. Kupiłem Alfa Romeo 147 ze scyzorykiem, który był zalany, przypalony(chyba testy zderzeniowe przechodził) na allegro kupiłem scyzoryk po 147 z 3 przyciskami(taki też mam) i okazało się , że układ w środku na płytce jest inny i , że elektronik nie może mi go zaprogramować. Moje pytanie brzmi : czy istniały dwa układy na płytkach??Czy może do 3przyciskowego była włożona płytka od 2? Czy ma może ktoś jakiś schemat od 3 przyciskowego?? Dziękuję i Pozdrawiam

nie bardzo wiem o czym ty mówisz.... chcesz diodać kluczyk, transponder, czy też zaprogramować pilota..... pilot powinien się do-programować bez problemu, jeśli elektronika pilota jest sprawna.... gorzej jest z dodaniem transpondera ale chyba nie oto pytasz.....

Jeśli porównasz płytki to będziesz wiedział czy są takie same czy nie. Najlepiej fotki obu płytek żebyśmy wiedzieli o czym rozmawiamy.

ta pierwsza płytka to na popalona i zmoczona

niedobra.jpg
A ta druga to ta co kupiłem tylko bez mikrostyków.
Słyszałem , że mogą się różnić rocznikiem>
I tej drugiej niby elektryk nie może dokodować do mojego auta.

Załączniki

• dobra.jpg
    dobra.jpg
    81.8 KB · Wyświetleń: 280
Ostatnia edycja:
Rzeczywiście wygląda inaczej niż ta pierwsza. Ja wrzucam fotkę swojej elektroniki z 3 przyciskowego.

Pokaż załącznik 71386

to dokładając wirtualnie części wychodzi , że jest taka sama jak miałem (po przejściach).Zastanawiam się dlaczego są akie różnice, skoro podobno były dwa układy 2 i 3 przyciskowy....
Właśnie zakupiłem pilota . Sprzedawca pisał, że jest z 2001r po 1.6TS

http://allegro.pl/show_item.php?item=2663204596

zobaczę co z tego będzie.

Piloty 2 przyciskowe były w 156 a 3 przyciskowe w 147 przy czym przed liftem były z diodą a po lifcie bez. Pilota 2 przyciskowego ze 156 nie da się doprogramować do 147 mimo że na allegro są oferty z pilotami 2 przyciskowymi opisanymi że pasują do 147 i 156. Więc jeśli rzeczywiście ta druga płytka była od 156 to nie zdziwiłbym się ze nie dało się jej doprogramować. Skoro już kupiłeś to teraz tylko pozostaje sprawdzić czy wszystko z elektroniką tego pilota jest ok, przerzucić pastylkę i grot ze swojego i przeprogramować płytkę.

P.S. Ile sobie życzą za doprogramowanie pilota do auta?

Też się chętnie dowiem bo wkońcu i ja muszę zrobić sobie nowy pilot.. a najlepiej dwa..

P.S. Ile sobie życzą za doprogramowanie pilota do auta?

U jednego byłem to powiedział, że za 50PLN to zrobi(jak jeszcze nie wiedział, że to są inne układy) a drugi też nie wiedział i zawołał 10zł tylko, że u niego kupię obudowę za 130zł( na allegro widziałem 85-95zł)No ale kupiłem następnego w dobrym stanie obudowę(potym samym roczniku i modelu), więc obudowa odpada.

Mi też wypadła właśnie robota ze skrzynią. Jeśli masz kartę kodową to doprogramowanie nowego kluczyka nie jest problemem.

aaa to jeszcze karty kodowej nie mam :D

A co to za plaga ze skrzyniami? co się stało z Twoją ? Bo z moją to wiesz ;)

Odkopuję temat żeby nie zakładać nowego.
W jednym z pilotów brakuje mi jednego elementu (zaznaczony na zdjęciu).
20160830_142744.jpg
Orientuje się ktoś może co to za element i czy da się go podmienić z innego pilota?

Amortyzatory
Powrót