[Giulietta] Scudetto przed, a po lift

michalosw

Nowy
Auto
Aktualnie Giulietta była GT i 156
Witam
Scudetto od poliftowej Julki 2016> będzie pasowało do starszej ?
Zderzak jest niby inny, pytanie czy zmieniły się wymiary atrapy albo coś innego7949_0.jpgATTACH]

Załączniki

• 7036_0.jpg
    7036_0.jpg
    52.7 KB · Wyświetleń: 96
  • 7949_0.jpg
    7949_0.jpg
    47.3 KB · Wyświetleń: 81
To jego sprawa co chce. Też uważam, że nowy jest dużo ładniejszy od naszych przedliftów.

Ostatnia edycja:
Na prawdę zadałeś to pytanie? Zmieniasz auto TYLKO dla grilla (już pomijam kwestie finansowe)?

Po prostu kupiłem uszkodzone auto i muszę kupić nowe. Wole kupić to, które bardziej mi się podoba(innym nie musi) skoro mam wybór. Większość ludzi nie zna się na alfach i nie wie czy to przed czy pop lifcie :cool:
Czyli bedzie pasować bez kombinowania ? :)

Ale jak je będziesz sprzedawał, od razu będzie mówiło o sobie, że miało dzwon.

Nawet jak się ma taką wiedze, to inaczej się patrzy na samochód, po którym widać, że został złożony z różnych części, a inaczej na taki, który wygląda jak z fabryki.
Psychologia.

Nawet jak się ma taką wiedze, to inaczej się patrzy na samochód, po którym widać, że został złożony z różnych części, a inaczej na taki, który wygląda jak z fabryki.
Psychologia.

A co Ciebie obchodzi powód dla którego chce zmieniać grill. Jak mu się taki podoba to sobie zmienia. Ja swój pomalowałem, bo też taki mi się bardziej podoba. Psychologia.

Psychologia.
Jak ktos ma klapki na oczach i nie zna sie na motoryzacji to moze tak patrzy.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

20180928_153001[4263].jpg

tak wyglada grill poliftowy w przedlifcie- zdjęcie mojej zakupionej QV która już tak ma zrobione

mi się bardzo podoba

Ostatnia edycja:
Czy wymiana samego scudetto wymaga demontażu całego zderzaka? Jaką jest procedura?
Pytam, bo mam delikatnie uszkodzone i chciałbym korzystając z okazji być może zmienić na poliftowe. Z tego co zauważyłem nie ma chyba możliwości demontażu samego scudetto z zewnątrz tylko.
Pozdrawiam

Ale jak je będziesz sprzedawał, od razu będzie mówiło o sobie, że miało dzwon.
moje nie miało żadnego dzwona, a ma od niedawna nowy zderzak z Veloce 2016 z kompletem nowych grilli/kratek (choć ja wolałem wybrac detale srebrne satynowe, w Veloce szły chyba ciemne? srebrny bardziej pod kolor ori lusterek poza tym bardziej mi się takie podobają)
20181109_214650.jpg20181109_214719.jpg

a tak odnośnie grilli, wszystkie przed lift, lift 1 i lift 2 pasują zamiennie - temat potwierdzony przez wielu ludzi z alfaowner którzy robili zmiany (przedlift -> lift 1, przedlift ->lift2 i lift1->lift2) i wklejali fotki.

Odgrzebuję troszkę temat jako nowicjusz i dorzucam pytanie czy emblemat z przed lifta pasuje p&p do po lifta?

czy masz na mysli drugi lift? bo wczesniej nie bylo chyba zmiany? jesli tak to te nowe emblematy sa podklejone na plastiku i nie da sie ich wlozyc w stare grille czy przyciski klapy. trzeba kupowac na allegro podrobki nowych bo one sa dalej sama blaszka bez tego plastiku.

Amortyzatory
Powrót