• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Sciszenie alarmu

barnio

Nowy
Auto
Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach
Witam
Czy jest mozliwosc zmiany tonu fabrycznego alarmu albo sciszenia go ?
Ten fabryczny "pik" strasznie agresywny jest ;-)
Rafał

W moim MiTo się nie udało bez ingerencji pozagwarancyjnej! Jak byś znalazł sposób chętnie posłucham

Myślę, że chodzi o ten przy zamykaniu i otwieraniu auta z pilota :)
ja też chętnie bym się dowiedział jak się go ścisza (przy zamykaniu/otwieraniu auta)? pytałem się u dealera czy wogóle można wyłączyć - powiedziano, że nie. Ale po gwarancji.... ;)

No chyba nic, bo robi się to odpowiednią sekwencją wciśnieć przycisku na pilocie.

No chyba nic, bo robi się to odpowiednią sekwencją wciśnieć przycisku na pilocie.
Nie do końca, robi się to za pomocą interface'u diagnostycznego do tej zabawy konieczna jest karta kodowa, lub sam kod. Akurat przy tym w ASO byłem ;)Choć może i jest jakaś magiczna kombinacja .... Ale to chyba nie przy fabrycznym alarmie ....

Z tego co wiem w alarmach META są dwie możliwości:
1. Manualnie - sekwencja włączeń i wyłączeń (widziałem schemat z sekwencją).
2. Automatycznie - za pomocą zewnętrznego interfejsu (programator).

To bardzo ciekawe - jak gdziesz znajdziesz ten schemat do edycji ustawień fabrycznego alarmu z poziomu kluczyka to chętnie się zainteresuje. U mnie robiono to (mogę przekrecic) eprem. Do tego jeśli ktoś wyciszy pasy to trzeba uważać bo w menu komputera pokladowego pojawia się opcja włączenia..... Niestety jak to tam wlaczymy to już wyłączenie z poziomu komputera znika i potrzeba znowu reakcja z poziomu interface'u

W 147 jak instalowali alarm to ustawiali coś z pozycji kluczyka - tak ustawili, że alarm się zablokował.
Musiałem przyjechać ponowie do instalatorów następnego dnia (kupili programator) i było ok.

Byc moze tak jest gdy alarm jest lub byl zakladany u nas ... Z tego co rozmawialem w ASO to fabryczny ( ten przy dwoch kluczykach scyzoryk z kontrola wnetrza ) mozna edytowac tylko z poziomu interfacu i do tego musialem przywiezc karte kodowa

Wydaje mi się, że fabryczny alarm to też Meta. Trzeba by to sprawdzić ;)

A czy ktos ten fabryczny alarm probowal wyciszyc w Warszawie, w ktoryms ASO???
Mi dzis próbowali w Carservisie i sie im nie udało :/

A za wylączenie dzwięku niezapiętych pasów powiedzieli 250zl :]

hej misie
sorry za lekkie odgrzewanie kotleta:P,
ale czy coś wkońcu udało się zdziałać w kierunku wyłączenia dzwięku alarmu, bo ten dźwięk inicjacji czy deaktywacji jest koszmarny i denerwujący:mad:

Mi wyciszono te dzwięki przy okazji wyłączania brzęczyka niezapiętych pasów - mam fabryczny alarm. Pzy wizycie w ASO potrzebna była karta kodowa.
PS. Ostatnio po tygodniowym postoju Julki na podjeździe (temperatury są jakie są :)) pojawił mi się komunikat na komputerze Alarm Unavailable. Akumulator się podładował i problem znikł :)

Amortyzatory
Powrót