• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] samochód gasnie

tatin142

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 jtdm 136km 2006r EGR out ,KLAPY out
witam problem polega na tym ze silnik gasnie dzisiaj zdarzyło mi sie to 3 razy staje na swiatłach i amen silnik zgasnie i ciezko go odpalic dodam ze silnik jest ciepły na zimnym sie to niezdarza z tego co zauwarzyłem dzieje sie tak coraz czesciej doradzcie cos poradzcie cos wybieram sie w długa trase i niechciałbym miec problemów jakie moga byc przyczyny tego zjawiska.

pozdarawiam tatin142

czujnik polozenia walu?kiedys tak mialem,zasl,po jakims czsie odpalil i jechal itd.ale niech potwierdza to inni

mozesz miec racje jakis czas temu byłem na komputerze i był taki bład ale gosciu skasował i na tym sie skonczyło powiedz mi jeszcxze ile taki czujnik kosztuje razem z wymiana i czy jechac do aso czy do innego warsztatu

niemam pojecia ile kosztuje.ja wymienialem kilka lat temu:)mysle ze samemu nawet dasz rade jesli to na 100% ten czujnik

no dupa niewiem o co chodzi byłem dzisiaj na kompie i niema zadnego błedu zwiazanego z czujnikiem był tylko jeden zwiazany z tempomatem

Ja nie stawiam na czujnik ponieważ miałem z nim problem w 156 2,4 JTD i silnik gasł na ciepłym silniku w trakcie jazdy. Jak auto chwilę postało, silnik lekko ostygł odpalał normalnie. Tymczasowym rozwiązaniem było jeżdżenie z ogrzewaniem na maxa - na kompie potwierdzono awarię czujnika, wymiana w zaprzyjaźnionym warsztacie 160zł. Obecnie mam podobny problem co kolega tatin142 w 159 1.9 JTDm (150km) ale silnik gaśnie np. przy próbie redukcji biegu i ma problem z odpaleniem. Zdarzyło się to już kilka razy na kompie zero błędów. W tym tygodniu wstawiam na warsztat ponieważ planuję czyszczenie kolektora i przy okazji zaworu EGR. Jeżeli coś znajdą dam znać.

witam i po zabiegu mimo że komputer niepokazywał błedu czujnik wynieniłem jezdze kilkanascie dni i jak narazie problemu niema

Amortyzatory
Powrót