Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mantis o ile jeszcze w TB to konkretny olej może miec jakies konkretne znaczenie to w wolnossakach (a chyba podobnie jak ja takiego dosiadasz) to olej aż tak krytyczny chyba nie jest. Zalecają low sapsy i inne wynalazki bo wymaga tego ekologia. Ale czy to naprawdę przedłuży żywot katalizatora ( bo dpfa nie mamy) to nie jestem jakoś przekonany
Ogólnie to polecam świece DENSO Iridium Power
Mito 170KM NGK IKR9F8 5756 Denso DNSIXU27
Mito 155KM NGK IKR9F8 5756 Denso DNSIXU27
Mito 135KM NGK IKR9F8 5756 Denso DNSIXU27
Mantis o ile jeszcze w TB to konkretny olej może miec jakies konkretne znaczenie to w wolnossakach (a chyba podobnie jak ja takiego dosiadasz) to olej aż tak krytyczny chyba nie jest. Zalecają low sapsy i inne wynalazki bo wymaga tego ekologia. Ale czy to naprawdę przedłuży żywot katalizatora ( bo dpfa nie mamy) to nie jestem jakoś przekonany
Zauważ co mówi instrukcja - IKR9F8 jest dla MATB 135KM i reszty TB - 120, 150, 155 KM.
Dla 170KM (QV) jest NGK ZKR7A-10, podobnie jak dla 78 i 95 KM.
Ciekawe czy z tym QV to błąd w instrukcji (nota bene nie jeden jedyny).
Ale dostęp do filtra to problem do rozwiązania, a co do kalibracji po wymianie oleju są inne możliwości niż examiner kolego - np FES.
Drugi:This function will reset all the adaptive parameters of the UniAir module from the control unit after an engine oil change.
To, o czym Ty piszesz, to grupa "Przegląd". Ja piszę o regulacjach w Silnik (ECU).This function restores the original factory-set values of the auto-adaptation parameters in the control unit maps.
Okazuje sie jednak ze przynajmniej jesli chodzi o G 1.4MA czegoś takiego sie nie robi, kalibracja uniair dotyczy tylko wersji z motorem 1.8tb, tak twierdzi egzaminer w aso
- FES oraz Alfaobd nie wykona tej funkcji, sprawdzone dla 1.4 MA G.
Właśnie sam juz nie wiem w którym dokładnie silniku działają te funkcje,które jednak po cos muszą być w tych programach diagnostycznychA robi sie jakąkolwiek adaptację po wymianie oleju?
Oczywiście nie ma z tego co widzę właśnie w eperze1 ,75 to ma uniaira?
Właśnie sam juz nie wiem w którym dokładnie silniku działają te funkcje,które jednak po cos muszą być w tych programach diagnostycznych
Oczywiście nie ma z tego co widzę właśnie w eperze, wygląda na to że wprowadzono mnie w błąd, ehhh ci mechanicy w aso....
Ojj ja bym chętnie zrobił gdyby tylko sie dało u mnie :-/ U ciebie działa taka funkcja w MES tzn w sensie czy sterownik ją obsługuje? Jesli tak to jaki jest u Ciebie sterownik, Marelli 8GMF CF5?To pytanie bylo retoryczne
Skoro taka opcja w MESie jest, to lepiej po wymianie oleju ja zrobic, niz nie.