Rzeszów

scisak

Nowy
Auto
Alfa 159 jtdm
Cześć :)

Czy jest tutaj ktoś z Rzeszow alub okolic kto mógłby mi jutro pomóc - zamierzam kupic alfe 159 , nie za bardzo się na tym znam i jestem z Krakowa. Możecie doradzić jakąś diagnostykę ew ktoś mógłby podjechać jutro pod komis, żeby ze mną zerknać na auto bardziej fachowym okiem (zapewniam dobrą flaszkę za pomoc!) ? ;)

Sylwia

Kogoś można zaprosić na wstępne, podkreślam wstępne oględziny - ale do podjęcia decyzji nie wyobrażam sobie nie zabrać samochodu na pełny przegląd przedzakupowy w ASO (ewentualnie w innym bardzo dobrym serwisie niezależnym specjalizującym się w AR). Szczególnie przy zakupie w komisie, gdzie większość samochodów naprawdę warto jednak odpuścić :)

Wstaw tutaj linka do ogłoszenia, może ktoś już ten konkretny samochód oglądał i coś o nim powie.

Podaj namiar na auto. Może ktoś coś o nim wie na forum.
Jeśli chodzi o oglądanie w serwisie to zdecydowanie odradzam ASO w Rudnej/Rzeszowie. Zapłacisz niemałą kwotę, a sprawdzą totalnie podstawowe rzeczy, które możesz sprawdzić u diagnosty. Historię serwisowania sprawdzisz posiadając vin i kraj pochodzenia. Wystarczy zadzwonić do dowolnego ASO.

Podaj namiar na auto. Może ktoś coś o nim wie na forum.
Jeśli chodzi o oglądanie w serwisie to zdecydowanie odradzam ASO w Rudnej/Rzeszowie. Zapłacisz niemałą kwotę, a sprawdzą totalnie podstawowe rzeczy, które możesz sprawdzić u diagnosty. Historię serwisowania sprawdzisz posiadając vin i kraj pochodzenia. Wystarczy zadzwonić do dowolnego ASO.
A czy przypadkiem każde ASO nie ma dokładnie tego samego zakresu usług? Robiłem taki przegląd w ASO w Krakowie i zdecydowanie było warto wydać te ~300 zł.

Witam.
Mam problem z alfa po remoncie silnika od kwietnia tego roku , auto kopci przy odpalaniu , raz mnie raz więcej, gdy temperatura jest między 15 a mniej więcej 0 poniżej jest trochę lepiej , dpf off, egr tez, klapy są , silnik to 2.4 210. W aucie wymieniłem już filtr paliwa, przepływomierz, czujnik temperatury cieczy, czujnik ciśnienia w kolektorze, czujnik doładowania, akumulator, świece 2x, już nie mam pomysłu co może być. Poleccie mi dobrego mechanika z okolic Rzeszów , Jarosław, Przemyśl

Witam.
Mam problem z alfa po remoncie silnika od kwietnia tego roku , auto kopci przy odpalaniu , raz mnie raz więcej, gdy temperatura jest między 15 a mniej więcej 0 poniżej jest trochę lepiej , dpf off, egr tez, klapy są , silnik to 2.4 210. W aucie wymieniłem już filtr paliwa, przepływomierz, czujnik temperatury cieczy, czujnik ciśnienia w kolektorze, czujnik doładowania, akumulator, świece 2x, już nie mam pomysłu co może być. Poleccie mi dobrego mechanika z okolic Rzeszów , Jarosław, Przemyśl

Biały dym? Odlacz na chwile czujnik temp na termostacie i zobacz czy dalej tak bedzie :)

Odpiolem dzisiaj czujnik przy 7 ° i odpalił normalnie swiece grzaly przez 2 - sekundy dymu brak i obroty wysoko poszły, brak również telepania i falowania obrotów jakby nie palił na wszystkie gary. Czyli czujnik do wymiany? A jak już to jakiej firmy, Czy coś innego? Ten czujnik jest Delphi. Muszę wykazywać błąd engine check czy sam zniknie. Dzięki Weloo za podpowiedź

Ostatnia edycja:
A gdzie napisalem ze czujnik? Chcialem tylko rozeznac sie jak duzy problem jest, wyszlo ze bez tragedii, komplet na prawde dobrych swiec odpowiedniej dlugosci powinien rozwiazac problem, masz po prostu niedogrzana komore spalania i ten bialy tym to niespalone paliwo, przyczyn oczywiscie moze byc wiele, zaczynajac od swiec a konczac na pierscieniach ;)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Trochę mi się nie uśmiecha 3 raz z rzędu swiece wymieniać ale spróbuję jeżeli to nie pomoże to gdzie się udać z tym problemem blisko Rzeszowa w tej sprawie? Może to klapy wirowe i trzeba je wywalić

Tyle że w Polsce będę dopiero koło 20 grudnia to nie wiem czy coś załatwię w tej sprawie bo to przed świętami. trzeba by było jakiś namiar do niego i popytać

Dzięki Weloo

- - - Updated - - -

A zapomniałem zapytać, jaką długość ma mieć świeca? Patrzyłem na Boscha mają 152mm ngk 151,5 a beru 156 to która jest w końcu ok ? Bosh i ngk to ta sama długość a beru 4mm dluzsza o ile wiem to te były montowane fabrycznie albo się myle

Nie pamietam, juz z 2 lata temu eksperymentowalem bo moja 159 przy przebiegu ok. 60kkm po wymianie swiec wlasnie tak sie zaczela zachowywac :)

Widzę też miałeś przygody z odpalaniem u mnie wszystko pięknie ładnie (chyba

- - - Updated - - -

Tylko to odpalanie mnie wk.....

Amortyzatory
Powrót