MikeDraven
Użytkownik
Rzeczywiście progi jak w Oplu Astrze pierwszej generacji. Ja w swojej zrobiłem full konserwację, łącznie z felernymi sankami, żeby uniknąć właśnie takiej sytuacji
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie rozumiem, skroploną wodę? Skąd woda miałaby się dostać do wnętrza progu?
ściągaliśmy plastikowe nadkola z przodu i z tyłu i nie mamy pomysłu skąd może się zbierać tyle syfu w progach..
Auto raczej nie bite ponieważ wszędzie ori lakier..
Cześć!
podłączam się pod temat z tym samym problemem. Przy okazji zmiany felg okazało się że mam kilka purchli z przodu i z tyłu progu. Po zdjęciu zaslepek wyskrobałem kilo piachu i błota. Syf jest na całej długości. Blacha jeszcze wygląda zdrowo od zewnątrz ale purchle( 3/4 małe od dołu) świadczą o tym, że w środku jest rdza. Czy da radę zrobić coś z tym doraźnie? Myślałem czy nie wsadzić w otwory węża z wodą (bo jak inaczej to wywalic ze środka),wypłukać cały syf, wysuszyć opalarką i zabezpieczyć czymś do profili. Z zewnątrz purchle lekko zdrapać i zamalować pod kolor. Czy jest sens to robić, czy od razu blacharz i nowy próg? Z drugiej strony próg jest idealny i cały zdrowy. Co radzicie?
A co spawasz dokladnie ?Potwierdzam z tyłu po prawej jakieś 30 cm od nadkola przeżarte wszystko. Wyciołem jutro spawam. Rdzewieje do takiej przegrody wewnątrz progu