• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Rozrzad

Auto
ALFA ROMEO 156 2,4 JTD 20V SPORTWAGON 04r. distinctive
Witam mam pytanko czy ktos orientuje sie ile szykowac kasy na wymiane rozrzadu w ar 156 2.4jtd (orginalne czesci zadne chinskie) bo mam do wymiany Z gory dzieki za wstepne info Pozdro

kolega puotek
też całkiem daje rade
niecałe 400 za graty z pompą do 1.9 16V

Szukaj jeszcze gdzie indziej,jak kupuje rozrządy do 1.9/2.4 na SKF'ach z pompa wody która idzie na pierwszy montaż za 360 zł bez zniżek normalnie w sklepie. Niestety nie pomogę Ci bo nie ma mnie w PL.

Napinacz SNR, rolka prowadząca SKF (metalowa tak jak do 2.4 trzeba), pasek Dayco, Pompa wody Saleri - taki zestaw kosztuje w granicach 440 zł. Za wymianę w zależności na kogo trafisz 200-300 zł. Na rozrządzie nie ma co oszczędzać, lepiej dołożyć parę złotych i kupić od zaufanej osoby. Kolega kupił kiedyś kompletny rozrząd z allegro i napinacz wytrzymał 1 miecha, przy ruszaniu ze świateł powiedział papa. O kosztach które potem poniósł nie muszę pisać...

Dzieki za info Jutro odbieram wiec bedzie jasne jakie graty wsadzili i napisze Pozdro

Witam a wiec dla informacji pisze:) Co do moich kosztow wymiany Pompa wody DOLZ 220zl Rozrzad FEBI 490 zl do tego Rolki RUWIL 280 zl Tarcze i klocki VALEO 500 zl A gnoj sie zaczol od pompy wody Poszedl dym z silnika zauwazylem ze plyn chlodniczy szybko ucieka i biegiem do warsztatu okazalo sie ze sobie splywal coraz bardziej dostal pasek i wszystko do wymiany Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót