• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Rozrząd

R

Requims

Guest
Witam.
Ponieważ mam zamiar w bliskiej przyszłości wymienić rozrząd, troszeczkę pointeresowałem się cenami w sklepach i wydają mi się troche przesadzone więc zajrzałem na alledrogo:
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-gtv-145-147-156-166-2-0-16v-150km-155km-i1351776953.html

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-fiat-lancia-wariator-fabryczny-wzmocn-i1385188456.html

Prosiłbym o zdanie komentarza na temat części wystawionych w aukcjach czy są one jakieś przystępne lub raczej " made in china" .

Pozdrawiam.

W pierwszym linku zestaw wydaję się być niezły. Ogólnie polecam paski Contitecha, pompa z SKF. TO są dwie firmy, które produkują dobrej jakości podzespoły. Co do wariatora się nie wypowiem. Ale jeśli chodzi o rozrząd celuj w Contitecha/SKF. Bosha raczej odradzam, wyjdzie ci nieco taniej, ale jakość już nie ta...

ten wariator to oryginał więc co chcieć więcej? :) poszukaj u tego samego allegrowicza co wariator- rozrządu. być może również ma zestaw do twojej furki. sa to oryginalne części które wychodzą w tej samej cenie co części skfa na pasku gates-a

oczywiście, że lepszy. jest to oryginał, czyli części jak na 1 montaż.
no z tym to akurat różnie bywa... na pierwszy montaż niby części są te same co oryginały dostępne na rynku, a jednak nie do końca...

Ale spokojnie możesz zainwestować w oryginały albo osprzęt Contitecha, i jedno i drugie rozwiązanie jest dobre.

ja już kilka razy kupowałem u tego allegrowicza http://allegro.pl/rozrzad-pompa-alfa...409203999.html dobre ceny, markowe produkty, szybka przesyłka...
tylko Bosha nie bierz.

Ostatnia edycja:
Oryginał ≠ część na pierwszy montaż.

Zgadza się.
Części z pierwszego linku są ok, prócz pompy wody.
Co do pasków Conti, to chyba jestem jednym z nielicznych przypadków reklamacji paska tej firmy. Reklamacja została uznana, jednak do dzisiaj nie wiem, czy nie był to błąd mechanika

Dokładnie.
Wszystko spoko, tylko ta pompa.
W tej cenie to ja miałbym zestaw na SKF/Ruville/Conti/Dayco z pompą Ruville.
Oryginał to to samo co w pudełkach SKF/Ruville/INA. Jeden i ten sam producent, tylko opakowania inne. W 99%.

Pozdrawiam. ;)

w najbliższych dniach muszę wymienić wariator jako że do rozrządu mam jeszcze 20 tys to mam następujące pytania:
- jaka jest normalna cena za wymianę wariatora? Narazie usłyszałem 300 zł
- słyszałem że przy zmianie wariatora należy pasek wymienić i olej?

w najbliższych dniach muszę wymienić wariator jako że do rozrządu mam jeszcze 20 tys to mam następujące pytania:
- jaka jest normalna cena za wymianę wariatora? Narazie usłyszałem 300 zł
- słyszałem że przy zmianie wariatora należy pasek wymienić i olej?

-Olej się wymienia obowiązkowo ponieważ jest to urządzenie którym steruje ciśnienie oleju, no i szczytem byłoby założyć nowego wariata i nie wymienić oleju.
-pasek wymienia się zapobiegawczo. Lepiej dać te 100zł za pasek niż pluć sobie w twarz. I wydać o wiele więcej na remont głowicy.

Masz do rozrządu 20 tyś w ile to przejedziesz? Jeżeli w krótkim czasie to wymień komplet.

Amortyzatory
Powrót