[145] Rozrzad!!!

• Autor wątku Autor wątku MoDy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MoDy

Guest
Witam

chcialbym aby mi ktos polecil godny zaufania kompletny rozrzad bez pompy z allegro, najlepiej link. Moj bolid to 1.4 TS 16V z 1999 (po lifcie)

Nastepna sprawa - wymieniam rozrzad a mojego wariata tez juz glosno slychac dlatego chcialbym sie tez dowiedziec gdzie dostane taniego i dobrego wariata, najwygodniej dla mnie jest jesli go bede mugl kupic przez neta bo mieszkam za granica

Z gory dziekuje i porzdrawiam wszystkich alfoholikow

Ja bym szukał zestawu z paskiem Dayco lub Gates a rolki INA lub Skf. Co do wariatora to z tego co jest na allegro taniej niż 340 nie kupisz.

W alfie serwisie ?

Najtaniej w polsce kupisz w granicach 300-350 zł o ASO nie pytaj bo tam ceny maja z księżyca

też polecam ci paski DAYKO i rolki SKF lub INA, ja za wariator w serwisie płaciłem 460 ale to było ładnych parę lat do tyłu, teraz trochę potaniały, wariatora szukaj tak jak poleca Ci Lesio na ALLEGRO będzie dużo tańszy niż serwis

Ja teraz założyłem znów pasek Gates i napinacz INA bo ząbki paska pasują to rowków napinacza a teraz czytam na forum i widzę że tak być nie powinno i pasek powinien pasować do rowków kół. A teraz ściągnąłem identyczny zestaw (aż wstyd powiedzieć że po 6 latach i przebiegu około 70000) i ząbki były jakby już lekko powyrywane z podstaw.

Pasek - Dayco albo Conti,
Napinacz i rolka - Ruville, INA, SKF
Pompa wody - SKF, Dolz
Wariator - FAP

Oczywiście jak wymieniasz wariator to potrzebujesz też nowego oleju, a jak nowy olej to nowe filtry, które zdecydowanie polecam z Mann'a.

Olej według uznania.

Jeśli jesteś zainteresowany, to odezwij się na PW, a zrobię Ci wycenę

wycena?? - to znaczy ze moge to u ciebie zakupic??

jak cos to bym wzia napinacz, rolke, pasek i wariata

Możesz u mnie kupić, nie ma problemu raczej.

Pasek Dayco: 58zł
Napinacz INA: 145zł
Rolka INA: 70zł
Wariator: 340zł

Amortyzatory
Powrót