• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Rozrząd w AR GT

N

Norrnow

Guest
Czesc wszsytkim!

Zakupiłem niedawno Alfke Gt 1.9jtd ma ona 85000 przebiegu i sadze ze niedlugo rozrzad wypadaloby zrobic, powiedzcie mi po ilu km sie robi go w AR GT?! Szukalem odpowiedzi na forum ale nie moglem znalezc

Jak to silnik 16v to rozrząd powinien być zrobiony 5 tys km temu...

-pasek rozrządu 298zł
-napinacz paska rozrzadu 92zł
-napinacz paska 295zł
-pompa wodna 350zł
-koszt wymiany rozrządu 250zł /servis Fiata/

Na rozrządzie to raczej nie warto oszczędzać i lepiej go zrobić w ASO na ich częściach ,bo ma się gwarancję

kolejną wymianę rozrządu mam przewidzianą za 5 lat lub przejechane 120kkm z gwarancją servisu Fiata
Zapomnij o tych 120tys km - wszystkie ASO w silnikach 1,9 16v zalecają wymianę rozrzadu co 80tys km a w silnikach 1,9 8v co 100tys km

jasne jasne ASO the best:D tyle że firma do której sklepu podawałem link daje pisemną gwarancję na wymianę rorządu - tylko cena inna

Czesc wszsytkim!

Zakupiłem niedawno Alfke Gt 1.9jtd ma ona 85000 przebiegu i sadze ze niedlugo rozrzad wypadaloby zrobic, powiedzcie mi po ilu km sie robi go w AR GT?! Szukalem odpowiedzi na forum ale nie moglem znalezc

po 2005 roku pasek rozrządu został pokryty teflonem od strony zębatej i zmieniono napinacz więc wymiana co 150000 ale możesz mieć tez jeszcze stary rozrząd więc jak rozbierzesz to będziesz miał jasność
pzdr
S.A.

po 2005 roku pasek rozrządu został pokryty teflonem od strony zębatej i zmieniono napinacz więc wymiana co 150000 ....
Co z gtego że pasek pokryty teflonem jak paski zrywają się nie dlatego że tracą wytrzymałość tylko dlatego że "stanie" rolka napinająca lub pompa wody (zatarte łożyska) a tych to raczej nie zmieniono...

Co z gtego że pasek pokryty teflonem jak paski zrywają się nie dlatego że tracą wytrzymałość tylko dlatego że "stanie" rolka napinająca lub pompa wody (zatarte łożyska) a tych to raczej nie zmieniono...

masz racje tylko że skoro Fiat daje gwarancje na wykonaną usługę 2 lata lub 150000 a rozrząd strzeli to wiadomo kto robi mi remont silnika więc chyba ktoś oblicza wytrzymałość materiału albo to tylko marketing

po 2005 roku pasek rozrządu został pokryty teflonem od strony zębatej
Witam ,chciałbym się dowiedzieć czy owy pasek ma jakiś nowy nr Kat lub inny producent,chciałbym uprzedzic sie na przyszlosc zeby mi jakiegos starego nie wsadzili.

tak na marginesie to jedna z tych ciekawych rzeczy: kupujesz auto patrzysz w ksiazke a tam jak byk wymiana co 120000 (tak mowi ksiazka-wymiana nie gwarancja) czy 150000, a potem sie okazuje ze 80 to maks, we Wro w ADF powidzieli ze najlepiej co 60 (!) mysle ze dla nich to moze co 10, 20 - razem z wymiana oleju byloby najlepiej ;)
Szybko zmieniaj ja od razu to zrobilem po zakupie z rozrzadem nie ma zartow.
O ile dobrze pamietam mnie to okolo 1300-1400 wszystko w ASO kosztowalo.

Amortyzatory
Powrót