semri
Nowy
Omena się spytaj czy ma jeszcze staba od GTA.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Wow!!! Kolega Slavol specjalizuje się w ciekawych wykopaliskach![]()
Grzesiekk a co do tych stabilizatorów to jeździłeś może na twardszym stabie tylko na tylniej ośce ?? Chodzi mi o to czy po założeniu sztywniejszego stabilizatora tylko z tyłu Alfa stanie się bardziej neutralna czy wyrażnie nadsterowna bo wydaje mi się (takie moje dywagacje) że montaż stabilizatorów z GTA z przodu i z tyłu co jedynie utwardzi zawias i zmniejszy przechyły a podsterowności nie mniejszy - status quo. Jak to wyglądało u Ciebie ??
Jeździłem, miałem nawet tak twardy customowy tylny stabilizator z drążka skrętnego z belki Peugota że auto jeździło mocno jak RWD wręcz prawie ;]
Seryjnie 2.5 V6 masz stab przedni 23mm tylny 12/14mm już nie pamiętam dokładnie, wszelkie GT/147/156 3.2 mają przedni 24mm tylny 18mm więc widać że przedni jest może nie dużo mocniejszy w wersji 3.2 za to tylny już sporo wzmocniony, dużo więcej niż przedni względem słabszych wersji.
Tyle że 156 GTA też nie ma wybitnie neutralnej charakretystyki prowadzeniaTrzeba by sobie sprawić taki tylny stab od GTA
![]()
Tak wyglądają te elementy zawieszenia od GTA. Jeśli kogoś to interesuje![]()
Nie jeszcze nie mam, bo dzisiaj samochód stoi u Pawła na wymianę pompy, a więc i całego rozrządu, dlatgo nie mam go na razie. Mam nadzieję jakoś w miarę szybko zamontować. ( Gdybyś jak byś chciał to znaleźć to chłopaki z Garwolina jeden zestaw mają mniej)