[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

a 1.7 nie powinny mieć przepływki ??
Wyglada to na silnik zasilany Motronicem MP3.1 z lat 1992-1994 tyle ze bez czujnika temperatury powietrza. Z drugiej strony kto tam wie, czy to 1.7 czy 1.5 czy 1.4, szczegolnie biorac pod uwage stara bude i pojemnosc jaka deklaruje ogloszeniodawca :P

Wyglada to na silnik zasilany Motronicem MP3.1 z lat 1992-1994 tyle ze bez czujnika temperatury powietrza. Z drugiej strony kto tam wie, czy to 1.7 czy 1.5 czy 1.4, szczegolnie biorac pod uwage stara bude i pojemnosc jaka deklaruje ogloszeniodawca :P
wielkim znawcą 33 nie jestem ale to mi wygląda na 1.4 zwykły... ktoś coś kiedyś zrobił sam pewnie nie wiedział co i z właściciela na właściciela potem przechodzą legendy-bzdury.. jeszcze ciekawiej jak ma pojemność 1800 w dowodzie :D

Naprawdę myślisz, że panel to większy problem?

panel manual w 164 ma ciegno podłaczone do pokreteł , czyli przy zmianie na klimatronic - konieczna jest zmiana całego systemu nawiewowego:(

różnie bywa z tymi klimatronikami - dlatego sie zastanawiam czy oprócz wymiany panelu zostaje jeszcze "tylko" rozdzielnia przepływu powietrza czy jeszcze cała masa bzdurek rurek i innych elektronicznych PIK-PAKów ? zakładając że chciałbym się czegoś takiego podjąć .... ktoś chcialby streścić co dokładnie trzeba ogarnąć ? gdzie sięgają macki elektroniki ?

mam możliwość nabycia 164 super i generalnie jest tam pare rzeczy do ogarnięcia i będzie prawie idealnie pod mój gust... brakowało by mi tylko tego panelu klimy do pełni szczęścia... a dla mnie ten panel to esencja kokpitu 164fl ....

Kojarzę, że właściciel (były, obecny?) tej Alfy pokazywał ją kiedyś na forum... Miał gołą budę 2 serii i załadował do niej wszystko z 3 :) Więc by się zgadzało :)

Pytanie to zadałem w wątku powitalnym, ale też pozwolę je sobie zadać tutaj, jeżeli złamałbym regulamin oczywiście proszę usunąć: wiemy wszyscy o tym, że 164 była sprzedawana na polskim rynku, ale czy posiadacie może jakąś reklamę tego auta z jakiejś gazety?
.

no co moze powoli na fiata 128 3p zbiera;) zaczął od tyłu:D

Piękna i zadbana...
Do tego za rozsądne pieniądze...
http://otomoto.pl/alfa-romeo-164-super-v6-3-0-12v-po-remoncie-C25598435.html

Takim czymś się zainteresuj Macieju a nie jakimś padłem za 1500zł...
Kupisz padło, za jakiś czas się poddasz i projekt nieukończony będzie na sprzedaż.

Pytanie z jakiego powodu robiony był remont? Jeśli zatarła się panewka, to pytanie, czy ktoś nie ryzykował szlifu wału ;) No chyba, że panewki wymieniono profilaktycznie (w co wątpię) to naprawdę warto :)

Piękna i zadbana...
Do tego za rozsądne pieniądze...
http://otomoto.pl/alfa-romeo-164-super-v6-3-0-12v-po-remoncie-C25598435.html

Takim czymś się zainteresuj Macieju a nie jakimś padłem za 1500zł...
Kupisz padło, za jakiś czas się poddasz i projekt nieukończony będzie na sprzedaż.

najchętniej to bym się zainteresował Q4 w idealnym stanie JAcku ;) ale jak wspominalem nie raz -szukam budżetowej Alfy z TS i lpg żeby przebujać sie 2 lata... także szukam czegoś do 5 tysi z gazem i TS, jak przyjdzie inny czas to będę szukał Busso napedzany V-Powerem Racing. :D

Musiała miec kiedyś spore koła na tylnej osi, bo ktoś się pofatygował poszerzyć nadkola.

Albo dopasowane są jakieś inne reparaturki, bo wg opisu blacha była już robiona ;)

W sumie jak ją zobaczyłem to pomyślałem- wow ładna 33, a później zobaczyłem tył auta... :D

Amortyzatory
Powrót