Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
z tego co pamietam (popraw mnie dzordzu) w GT 1.9 przy 4 osobach w środku 215/45 potrafi przytrzeć czasem tylne nadkola..
więc przy 225 które jest wyższe o ok 9 mm może zdażać się to znacznie częsciej.
Pozdrawiam
Mam zimowe na przodzie 235/40/18 i przy max skrecie obciera. Policz sobie srednice tego kola, odejmij 3 mm dla swietego spokoju i bedziesz wiedzial na jaki profil bedziesz mogl sobie pozwolic przy 17 calach.
Przy oponach Dunlop Winter Sport 3D
215/45 pompuję 2,6 przód, 2,5 tył.
Cos zle policzyles. 225/45/17 odpowiada 63.43 cm srednicy, a 235/40/18 64.52 cm. Chyba zapomniales o wiekszej calowosci 18 stki w stosunku do 17.
Po jednym sezonie stwierdzam, że moje PZero Nero GT w rozmiarze 225/45/17 nie ogarniają tematu jeśli chodzi o agresywną jazdę V-ką (czy to po torze czy poza). Przód samochodu jest za ciężki, opony szybko się rozgrzewają, ranty są miękkie i przez to widać na nich mocne zużycie (opony na przedniej osi), mimo tego że to wzmacniana opona. Czuć ze przód samochód pływa/ucieka. Poza torem jest to odczuwalne zwłaszcza jak chcę szybciej objechać rondo. Jeśli chodzi o jazdę poza miastem/w trasie (także w deszczu) to jest OK.
Mój następny typ to będzie "czyste" PZero...