• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

rozłaczenie akumulatora.....

xander83

Nowy
Auto
AR 156 SW 1,9JTD 110KM 2002 ALFA ROMEO 147 JTD 2001
witam kolegów i koleżanki

Mianowicie mam taki problem iz chceb wycignać akumulator tylko nie wiem czy jak zdejme klemy to radio mi sie nie rozkoduje posiadam wersje z orginalnym radiem AR. Czy cos jeszcze moze sie stac jak wyjme akumulator?? prosze o pomoc moja alfa to 147 1,9jtd 2001r

Radio na 95% się zakoduje i to wszystko chyba że masz dodatkowy alarm który może się wtedy włączyć

czyli najlepiej do klem podłaczyc prostownik ??

witam kolegów i koleżanki

Mianowicie mam taki problem iz chceb wycignać akumulator tylko nie wiem czy jak zdejme klemy to radio mi sie nie rozkoduje posiadam wersje z orginalnym radiem AR. Czy cos jeszcze moze sie stac jak wyjme akumulator?? prosze o pomoc moja alfa to 147 1,9jtd 2001r

Mam starszą 156 rocznik 98 z oryginalnym radiem. Po zdjęciu i ponownym założeniu klemy trzeba wbić kod do radia i ponownie poustawiać stacje.

Witam!
w poprzedniej AR 156 1.6 TS również z oryginalnym radiem Alfa Romeo po odłączeniu akumulatora musiałem wprowadzić CODE i ustawić wszystkie stacje radiowe.
Pozdrawiam!

ok mam tak karte code i jak mam wbic ten kod do radia?? mam nadzieje ze o ta karte chodzi taka szara z czerwonym napisem alfa roeo i dwa kody electronic code i mechanical code tak??

Dziwna sprawa, bo ja jak rozłączyłem akumulator (co prawda tylko na 15 minut), i włączyłem ponownie to nic się nie stało. Żadnego kodu żadnych problemów.

ok mam tak karte code i jak mam wbic ten kod do radia?? mam nadzieje ze o ta karte chodzi taka szara z czerwonym napisem alfa roeo i dwa kody electronic code i mechanical code tak??

yyy...nie jestem pewien, ale to co piszesz to kod do Alarmu i immo, a nie do radia.

Kod do radia jest cztero cyfrowy !
To co znalazłeś to jest do awaryjnego uruchomienia.
Jak nie znajdziesz to w necie są kalkulatory które podadzą Ci ten kod więc spoko

Dziwne ja odłaczałem aku od AR 147 z oryginalnym radiem na wiecej niż 24h i nic radio nawet stacji nie straciło :D

Można tez podłączyć w stanie spoczynku baterię 9V pod klemy aku i wypiąć aku - radio się nie skasuje wtedy.... proste ale skuteczne

Witam, mam pytanko odnośnie radyjek oryginalnych do Alfa Romeo 147;czy wszystkie radia posiadają tzw kod fabryczny i jest on odpowiedni do każdego radia i jak brzmi ten czterocyfrowy kod fabryczny . Dzięki z góry O co chodzi odczepiłem radio i zonk radio woła kod a ja książeczki nie posiadam pierwszy właściciel mówi że kodu nie zmieniał więc na pewno jest fabryczny pozdrawiam

Wczoraj wymieniałem żarówki podświetlenia pokręteł regulacji temp. ,kierunku i siły nawiewu, a więc musiałem wypiąć radio i co ciekawe nie zresetowało się, co więcej pamiętało wszystkie stacje.

Amortyzatory
Powrót