Rolki paska klinowego

dawid1146

Nowy
Auto
Alfa 166 2.4 JTD 20V, CROMA 2.5 TD
Koledzy z racji tego, że zaczęła się sesja, a chęci do nauki brak rozglądam się za rolkami prowadzącymi do paska klinowego;p Na stronie intercarsu znalazłem rolki firmy BTA w stosunkowo przyzwoitej cenie i w związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was zakładał może coś tej firmy albo ewentualnie miał do czynienia z ich częściami? Dodam, że opinii na necie nie znalazłem za wiele, a jak juz są to zdania są podzielone.

Kolego ja zakładam u siebie rolki tej firmy bo nic innego niestety nie ma ;) Więc nie zostaje Ci nic innego jak zakup ich ;) Najważniejsze ze stosowane są w nich japońskie łożyska KOYO ;)

Kolego ja zakładam u siebie rolki tej firmy bo nic innego niestety nie ma ;) Więc nie zostaje Ci nic innego jak zakup ich ;) Najważniejsze ze stosowane są w nich japońskie łożyska KOYO ;)
To chyba słabo szukasz, bo ja widziałem, że jeszcze były skf i snr ale cena tych BTA znacznie niższa więc się zainteresowałem. Dzięki za info:)

kolego pracuje w IC wieć wiem co jest dostępne a co nie ;) zależy też o której rolce mówimy ;)

Cena jak za dayco bardzo dobra ;)

ta mimośrodowa dostępna jest tylko BTA i SNR ;) ja jeżdzę już troche czasu na BTA i jak narazie wszystko ok ;)

Na stronie IC dostępnę są indexy ale niektórych rzeczy nie ma nigdzie na stanie ;)

Myślę, że też wrzucę to BTA od razu dwie rolki i pasek, bo słychać, że któraś rolka szumi;p

U mnie też te rolki szumiały,ale na tyle,że po zdjęciu kapsli i umyciu w benzynie oraz nałożeniu dobrego smaru,przestały szumieć.Przejechałem na nich około 35-40 tys.i nic nie szumiało i dalej nie szumi.Spróbuj,może są do uratowania.Bo cena tej z mimośrodem powala.

U mnie też te rolki szumiały,ale na tyle,że po zdjęciu kapsli i umyciu w benzynie oraz nałożeniu dobrego smaru,przestały szumieć.Przejechałem na nich około 35-40 tys.i nic nie szumiało i dalej nie szumi.Spróbuj,może są do uratowania.Bo cena tej z mimośrodem powala.
No tu się z Toba zgodzę bo nie raz jak kupuje się łożysko to w środku smaru niewiele;p W wolnej chwili zrzucę pasek i zobacze jak się kręcą te rolki:)

Tylko przypadkiem nie do pełna smaru,bo wysadzi Ci dekle:).Nie więcej niż 65-75% powierzchni.

Chodzi o to,że zbyt duża ilość smaru będzie powodować nadmierne grzanie się kulek.Jeżeli kulki nie mają "raka" a są tylko suche,to uratujesz napinacz.Ja jeszcze zdjąłem koronkę/separator kulek,taki plastik i obejrzałem dokładnie kulki (na tej z mimośrodem).U mnie akurat zdążyłem na czas i śmiga cicho do tej pory.

Amortyzatory
Powrót