• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Rok produkcji a dekoder VIN

mrpgxx

Nowy
Auto
159 1,9 JTDm 150KM Q-Tronic 2007 ITALY Exclusive
Stałem się posiadaczem Alfy jak w profilu. Na forum znalazłem dużo wskazówek co i jak (i mam już cały bagażnik części ;) ). Spotkałem się natomiast z problemem przy rejestracji i nie mogłem nic wyszukać na forum (chociaż pewnie było...) - rok produkcji. Auto we wszystkich dekoderach na necie i w eperze ma: Prod. date: 23/1/2007. Natomiast w dekoderze VIN, którym dysponował diagnosta wyskoczył rok produkcji 2006... Gość, który w UM rejestrował samochód sprawdził też u siebie i też wyskoczył mu 2006. Diagnosta powiedział, że zmieni jeśli gość z UM do niego zadzwoni, że jemu wyszło 2007 ;) Tak więc tak koniunkcja tych zdarzeń już nie zaszła :) Auto jest stare i mogę to mieć gdzieś, ale... jakoś mnie to boli :) macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu? Pewnie ktoś z Was sprowadzając auto z zagranicy i robiąc pierwszą rejestrację już się z tym spotkał. Mi na myśl przychodzi wyłącznie jakieś pismo od producenta.

Za granicą podaje się datę 1rej jako datę produkcji. Widocznie auto opuściło fabrykę w 2006, a zostało zarejestrowane w roku 2007.

Jeśli EPER podaje datę produkcji 2007 to nie wiem skąd wychodzi komuś 2006. To są dane fabryczne. Sprawdź jeszcze w ASO dla pewności. Z czego korzystali diagnosta i pan w urzędzie nie wiem ale to nie zawsze muszą być miarodajne dane.

Źle przeczytałem :D Fakt, skoro ePer podaje 2007 to pewnie tak jest.

Amortyzatory
Powrót