• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

reset ECU

karolzdwpl

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 SportWagon 1.8 16v T-Spark 2002 r.
witam,jak w temacie mam pytanie odnosnie mozliwosci skasowania bledu z komputera a dokladnie z "pamieci flash".problem powstal po zakupie Alfy kiedy pasek rozrzadu zostal obrany z zebow.wszystko sie naprawilo ale samochod nadal znajduje sie za granica a servis tutaj kosztuje sporo.niestety mechanik nie posiadal mozliwosci skasowania bledow dlatego postanowilem zrobic to na wlasa reke.jak doczytalem we wczesniejszych postach od rocznika 98 nie istnieje mozliwosc mechanicznego skasowania bledu poprzez odlaczenia akumulatora.moze ktos mi pomoc w doborze interfejsu i oprogramowania do mojej Alfy 156 1.8 16v z 2002 r.Z gory dziekuje za pomoc Panowie

tak,ale z tego co wyczytalem to ten kabel jest pod 2.5 v6.czy to pojdzie pod 1.8?

czyli nie ma problemu jesli chodzi o moja alfa?wiesz co ja w przyszly wekend bede w pl,niestety alfa jeszcze musi poczekac na wizyte w ojczyznie.mozemy do jakos dogadac co do przelewu i wysylki.nadal pozostaje problem oprogramowania.moze ktos pomodz?

- reset ECU, kasowanie flasha, błędów w roczniku 2002 to 3 różne operacje.
- ciekawe co chcesz w końcu zrobić w tym modelu auta.

bubu raczej po postach wnioskując chce tylko błędy wykasować, o innych możliwościach nie pomyślałem, wiedzy raczej brak.

a tak poza tematem, bubu chyba strasznie zapracowany jesteś, mam nadzieję że wszystko ok.
Zauważalny jest brak Ciebie na tym forum.

Ostatnia edycja:
Panowie,jak sami zauwazyliscie ani wiedzy teoretycznej ani praktycznej u mnie nie za wiele.Dopiero zaczynam przygode z Alfa i ogolnie z samochodami.Spawa wyglada nastepujaco.Po wymimanie zrozrzadu kontrolka Check Engine nadal sie swieci.Chcial bym to usunac i sprawdzic czy jeszcze czegos nie wykrywa.Przed rozpadkiem rozrzadu mialem juz robiony komputer w salonie Alfy w Amsterdamie.Wykrylo wtedy 3 bledy P0150; P1155 oraz P0141 ale wytlumaczono mize to nic wielkiego.Kilka tygodni pozniej stanela o czym juz pisalem wyzej.Dlatego chcial bym miec mozliwosc wlasnego wgladu w moja 156.

czytaj u góry w postach tam podałem link jaki kabelek będziesz potrzebował

widzialem,dzieki wielkie juz sprawdzalem.czekam na odpowiedz.Program rowniez juz sciagnolem.w razie jakichkolwiek problemow bede pytal.Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót