• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[164] Renowacja Podsufitki

stacho49

Nowy
Auto
AR 164 TS 2.0 super
Witam
Mam takie pytanko może ktoś z was już robił podsufitkę w 164 chodzi mi o wymianę materiału lub przyklejenie go do podsufitki ponieważ w paru miejscach się po prostu odkleił i jednym słowem zaczyna robić się jajo:( Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.

Pozdro....

Tylko zastanawiam się czy jak zdemontuje podsufitkę wyjdzie ona przez drzwi:confused: żeby jej nie złamać:(

Jak nie wyjdzie, to pewnie dasz radę nawet ją okleić w samochodzie. Tylko klej w spreju kup i wcześniej przytnij materiał na wymiar.

`moim zdaniem w aucie to mozna sobie tyłek okleic;) Podsuftka opada nie w wyniku odkrelajania się, a rozłączenia i rozpdanaia się gąbki którą jest podklejona materiałowa warstwa całość trzeb ściągnąć, wyczyścić do zera pociągnąc impregnatem i zrobić sobie stelazyk a górze z asków blachy utrzymujący kształt wkładu. Jest to ważne do podczas klejenia klejem tapicerskim podsufitka lekko nasiąka i jest bardzo podatna na odkształcenia co w efekcie może sprawić, że jak nie zrobi się stelażu będzimy mieli trwałe odkształconą podsufitkę. materiał mocno cięzko się naciąga. schni to ponad 24h i może zmieniać kształt. łatwo też zrobić przesiąkając przez materiał tłuste plamy. Fajnie na podsufitce zacowuje się alcantara ale kosz nowej podsufitki zrobionej z tym materiałem (bez kosztu pracy) ok ok 400zl na dobrym materiale. Odpada wtedy problem odgąbkowywyania sie;)

Spotkałem sie z odpadająca podsufitką w modelach z szyber dachem-1 sprawdzic odpływ wody z szybru - 4 plastikowe rurki - potem uszczelka - potem dopiero podsufitka. zdemontować - połozyc przednie fotele i WYGRZAC wnetrze - np. farelka na 8 godzin - wtedy zobaczycie ile jest wilgoci,aaaaa szyba lekko uchylona - coby para sie wydostała - przy okazji warto wyjac wtedy dywaniki . jesli gabkajest cała to powysuszeniu mozna kleic - jesli sa ubytki to tak jak pisał Amigas.

tu raczej nie chodzi o odpadająca podsufitke jako całość, a odklejajacy się materiał wierzchni z podsufitki.... miałem ten problem w TB.

tu raczej nie chodzi o odpadająca podsufitke jako całość, a odklejajacy się materiał wierzchni z podsufitki.... miałem ten problem w TB.
u mnie też sam materiał się odkleił i mam na środku jajo aż po tylną szybę. Myślałem, żeby to jakąś dobra taśmą dwustronna potraktować. Co Wy na to?:)

widziałem w castoramie reklamę mega super wypasionej taśmy co można półki kleić nią do ściany dlatego wpadło mi to do głowy:P

Rozmawiałem dziś ze znajomym tapicerem i stwierdziłem jak mam sam się mordować z tą podsufitką to dam sobie spokój bo materiał kosztuje 50zł a jakaś imitacja skóry 80zł na całą podsufitkę i jak sam zdejmę to za robociznę zapłacę drugie 80zł w sumie 160zł a w zakładzie na pewno zrobią to lepiej.

i myślę czy by nie zrobić w kolorze czarnym ponieważ miałem popielaty welur a teraz jest czarna skóra i chyba czarna podsufitka by pasowała
DSC04726.jpg

a moze grafitowa?

Chyba kolega peter ma racje co do tego że zrobi się trochę ponuro jak wszystko będzie w kolorze czarnym co prawda lubię czarny:D ale zdecyduje się chyba na materiał jasno szary lub popielaty z aukcji którą zlinkował kolega mativ8

Amortyzatory
Powrót