• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[146] Remont silnika - panewki

• Autor wątku Autor wątku kruchykr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    remont
K

kruchykr

Guest
Witam, potrzebuję waszej pomocy a dokładnie informacji gdzie i u kogo moge po kosztach tzn taniej niż w autoryzowanym serwisie kupić panewki korbowodowe i główne do alfy 146 1.4 boxer z odpowiednimi czopami głównymi 60,00mm a czopy korbowodowe 50,30m. Niestety mechanik już 2 miesiąc szuka i nie może dostać może mi się uda

szkoda że na dobrego szlifierza nie trafiłem
na mechanika też nie. Nic mi nie wiadomo o problemach z dostępnością panewek, ja kupowałem Glyco bez żadnych trudności. Ale tak przy okazji to niestety nie pasowały idealnie, trzeba było szlifować wał do ich wymiaru, zamiast według zaleceń w manualu

w krakowie mieszkasz i nie ma tam szlifierzy? coś mi się wierzyć nie chce. panoramę firm otwórz a na pewno coś znajdziesz

nie że nie ma szlifierzy tylko samochód rozgrzebany stanął w serwisie a mechanior nie pali się by przyspieszyć naprawianie ponadto informacje dostaje od niego cząstkowe w jeden dzień że panewki jeszcze potrzeba za dwa dni dopiero wymiary czopów a dziś przypadkiem że panewki oporowe też trzeba

nooo to fajnego masz mechanika. ja osobiście na twoim miejscu zabrałbym wał, blok silnika,korbowody oraz stopę na której pracuje panewka oporowa i zawiózł to do szlifierza. on spokojnie by to sobie dobrał i spasował. myślę że nawet by to ciebie taniej wyszło gdyż mechanik sobie za załatwienie tego nic nie policzy.

kolego

auto dałeś do mechanika czy do ucznia ???? z tego co piszesz to jakis uczeń klasy zawodowej co pierwszy raz dotyka silnika,,,,bierz auto i spierdzielaj od niego,,,za jego brak wiedzy zapłacisz niezłą sumke,,,,mało tego tak ci dobierze panewki że stanie po przejechaniu paru kilometrów...do takich to sie jedzie pospawać tłumik ewentualnie klocki wymienić ,,,, pozdrawiam

Moim zdaniem nie powinieneś oszczędzać na panewkach.To jest ważna część i powinna charakteryzować się odpowiednimi właściwościami( materiał oraz jakość wykonania).Lepiej dołożyć kilka zł i cieszyć się spokojną jazdą.Zamienniki dość często są kiepskiej jakości.

Amortyzatory
Powrót