Najmocniej Cię przepraszam, jeżeli Cie to uraziło, nie mam zamiaru sprzeczać się tu z nikim. Wnioskuję z Twoich poprzednich wypowiedzi, że nie masz dużego doświadczenia praktycznego z tymi samochodami, teoria z praktyką w przypadku starych AR rozjeżdża się bardzo często i próba wzorowania się na EPERze i nr VIN nie pokrywa się z rzeczywistością. To nie jest żart, że włosi pakowali do samochodów to co mieli jeszcze na półkach w magazynie. Póki zostało to uwzględnione w "systemie" to pół biedy. Znam każdą śrubę w swoim Spiderze i kliku poprzednich alfach i potrafię przytoczyć masę niezgodności i błędów w serwisówce. Ostatnio np. zaskoczyły mnie korbowody, które wg. katalogu powinny zniknąć razem ze 164 Super a były w GTV w 98r. I co mam je zmienić na nowszą wersję? Sam producent w ASO już po zakończeniu produkcji stosował jako część zamienną tylne wahacze, które fabrycznie były tylko w 3.0, a montowali je później do każdego modelu, podobnie tylne łożyska też zostały zunifikowane. Moim zdaniem pozostaje umiar i rozsądek, jeżeli ktoś próbuje eksploatować takie auto nawet tylko od święta. Ale nikomu nie bronię trzymać swojego samochodu pod kocem w fabrycznym stanie z fabrycznym olejem.
Wracając do korektora to przy braku nowego spokojnie można zamontować starszy typ, który jest dużo łatwiej dostępny bo był w innych fiatach, a nie kilku tysiącach sztuk 916 jak ten nowszy. Trzeba tylko zamontować komplet mocowań w fabrycznych otworach, które tam są. Lepsze to i bezpieczniejsze niż jazda bez tylnych hamulców, albo z szalejącym z tyłu ABS.