• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Regulator ciśniena, przepływomierz

rafal0717

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 166 2.4jtd 136KM 99r, 166 3.0 V6 FL
Witam, koledzy ostatnio silnik na wolnych obrotach wpada w drgania z tym że nie zawsze się tak dzieje, dodam od razu że wszystki poduszki są sprawne. Czasem również na obrotomierzu widac że obroty trochę faluja więc zrobiłem logi na wolnych obrotach co o tym sądzicie?
asl.jpg

udało mi się trochę inaczej wstawić to co odczytałem z FESa mam nadzieje że może teraz ktoś coś podpowie.

Ostatnia edycja:
Panowie nic nikt nie podpowie od czego zaczac walke z problemem?

Jaki przebieg? EGR zaslepiony? Gdzies czytalem jak komus nierówno chodził silnik bo zasyfiony byl dolot.
Odepnij przeplywke i zobacz. Wyczysc regulator. Co tu wiecej pisac.
Przebieg pewno 179 tyś:x
Błędów żadnych nie ma?
Ja tam bym regulator cisnienia wyczyscil i odkrecil rurke od egr i zobaczyl jak wyglada w srodku kolektor.

I poszperał na forum i poszukał postów nt "nierówna praca silnika"

EGR zaślepiony, dolot cały wyczyszczony po regeneracji turbinki w styczniu. Regulator czyszczony jakieś dwa miesiące temu po tym jak silnik zgasł i nie chciał zapalić wtedy występował jakis błąd z ciśnieniem paliwa od tamtej pory więcej się nie pojawił. W tej chwili oprócz błędu EGR i P0704 nic więcej nie było.
A co do przebiegu to w tej chwili 335tys.

Amortyzatory
Powrót