• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Regeneracja tylnego zawiasu.

Witam, jestem w trakcie regeneracji całego tyłu i chciałem prosić o pomoc w dwóch sprawach.

1. Czy ktoś z Was wie gdzie mogę dostać gumowe mocowanie sprężyn (góra)?
2. Stalowe "kielichy" na których jest obsadzona kuma od sprężyny ( góra ) jest przegnite. W jaki sposób to ratować? Zastanawiam się nad zrzuceniem trawersu
i oddaniem ich fachowcowi o magicznych właściwościach spawalniczych w celu odtworzenia tego co zostało. Dziękuje z góry za porady.

1. pewnie tylko szrot, ale można próbować dobrać po średnicy z innego modelu
2. dostępne na ebay 30 eur sztuka + wysyłka. Ja jednak zrobiłem rzeźbę na odbojach z pandy i nierdzewnych miskach dla kota, na razie działa idealnie :)

Dzięki Kali

Tą też drogą idę. Co do mocowań odbojów to wydrutowałem coś takiego:DSC_0046.jpg

Podkładki też samemu dorabiam z 20 mm kawałka gumy. Sporo jednak żeźby, żeby dobrze sprężyne spasować. Jutro tj. sobota 15.01 powinienem skończyć wersje nr 2 tej podkładki bo pierwsza to powiedzmy przecieranie szlaków.

- - - Updated - - -

DSC_0044.jpgDSC_0045.jpgDSC_0046.jpg

- - - Updated - - -

Ja jednak zrobiłem rzeźbę na odbojach z pandy i nierdzewnych miskach dla kota, na razie działa idealnie
Swoją drogą genialny pomysł! Szkoda, że wcześniej nie przeczytałem :mad:

DSC_0053.jpgDSC_0053.jpg
Nie jestem jeszcze do końca pewien jak auto stoi na na tym bo trawers leży jeszcze na stole. Może się wydawać, że sprężyna jest wyżej, ale wszystkie wymiary są zachowane. Nie ukrywam, że polowałem na nie we wszystkich większych sklepach i nie udało mi się niczego nawet podobnego dostać. Panów interesuje tylko nr części. A kiedy im go podawałem to słyszałem: "przykro nam" , bądź "wycofane z produkcji" . Może ktoś z Was miał ten sam problem i wie z jakiego auta mogę je dopasować?

- - - Updated - - -

DSC_0052.jpg

Amortyzatory
Powrót