• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Regeneracja rozrusznika

MyPPx

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150KM
Witajcie, szukam na terenie krakowa i okolic, miejsca do zregenerowania rozrusznika (nigdy nie oddawałem takich rzeczy do regeneracji i nie znam dobrego zakładu)

Ja regenerowałem dwa lata temu swój rozrusznik na Ul. Wieniawskiego 63 w Krakowie ( niedaleko sklepu Alma na ul. Pilotów ).
Miałem do wymiany chyba bendix, szcztoki i szczotkotrzymacz, ale nie pamiętam dokładnie.
Zapłaciłem chyba ponad 200 zł za naprawę z demontażem i montażem rozrusznika.
Mają na miejscu serwis elektromechaniczny i sklep z częściami do alternatorów i rozruszników. Auto oddałem rano, a odebrałem po południu.
Do dziś wszystko działa bardzo dobrze

Dzięki, za informacje. Dziś pytałem się ogólnikowo na ul Paproci i wycenił mi za samą regenerację 210 zł ( bez montażu i demontażu, dostarczony sam rozrusznik) zapytam tam, może lepsze ceny i będzie lepiej z montażem.

Możesz zapytać na Paproci ile chcą za wymontowanie/zamontowanie. Z doświadczenia też powiem, że ostateczna cena za całość była większa od tej, którą podali na początku.Najpierw powiedzieli coś ok 150 zł z tego co pamiętam, a skończyło się dużo drożej.
Wtedy trochę żałowałem, że nie kupiłem nowego rozrusznika, który kosztował ok 350zł. Ale z tego co sprawdzałem do 159 są droższe, więc regeneracja powinna się opłacić.

Amortyzatory
Powrót