[159] regeneracja reflektorów

Hesus88

Nowy
Auto
Daewoo Nubira II była, Alfa 159 1.9 JTDm16v jest
Witam wszystkich,

generalnie ciemność moich reflektorów doprowadza mnie do lekkiego szału, dlatego też zaczynam zbierać info o regeneracji. Interesują mnie opinie osób, które przez to przeszły a zwłaszcza:

1. Jaki zakres miała regeneracja reflektorów?
2. Ile kosztowała?
3. Jak długo trwała?
4. Gdzie robiliście?
4. Jak wrażenia po regeneracji?

Z góry dzięki.

nie wiem jak u ciebie swiecą ale u mnie jest bardzo jasno przed samochodem i może masz źle ustawione światła lub źle włożone żarówki lub nie właściwe.

niestety nie jest to kwestia ani żarówek ani ustawienia. Po prostu mam wyjarane odbłyśniki oraz zmatowione klosze od kamyszków ;/

niestety nie jest to kwestia ani żarówek ani ustawienia. Po prostu mam wyjarane odbłyśniki oraz zmatowione klosze od kamyszków ;/

Jeśli chodzi o polerke lamp to jest to bardzo ciężkie ze względu na ich kształt. Jak interesowałem sie tematem to jeden warsztat mi odmówił właśnie z tego powodu (nie mieli odpowiednich urządzeń) i zainteresowane było jedynie S-PLUS - sieciówka zajmująca się kosmetyką aut. Koszt 200 zł... zrezygnowałem, nie mam aż tak tragicznie zmatowionych. Podobno zabieg trwa ok 3-4 godzin.

Ja u siebie wyjmowalem soczewki i je wyczyscilem. Różnica w świeceniu kolosalna

Ja miałem przyjemność wymienić w mojej 159 oba reflektory xenonowe na fabrycznie nowe. Różnica jest bardzo duża. Mimo, że wydawało mi się, że moje stare reflektory bardzo ładnie świecą. Mam oba stare reflektory wyciągnięte i zastanawiam się czy nie podejrzeć dokładnie co można z nimi zrobić, jak rozebrać, jak zregenerować.

Wiem, że są firmy, które za kilkadziesiąt złotych regenerują odbłyśniki, ale muszą je mieć wyjęte z reflektora. Podobno da się to zrobić w naszych 159.

Może inny model, ale soczewka to soczewka. Odezwij się do marka to zagożały fan marki. Posiada także 159. Zapytaj, napewno posiada ogromna wiedzę.
http://www.forum.alfaholicy.org/usl...neracja_swiatel_166_przed_fl.html#post1565349

Ze swojej strony powiem tyle. Regenerowałem soczewki w miojej 166. Nie u marka, bo wtedy się jeszcze tym nie zajmował. Są specjalne zakłady. Różnica jest ogromna. Warto zainwestować pareset złotych.

1.
Ja u siebie wyjmowalem soczewki i je wyczyscilem. Różnica w świeceniu kolosalna
2.
Ja u siebie jeden odbłyśnik regenerowalem.
1. Jak trudne jest to zadanie w skali 1-10, gdzie 1 to nowicjusz, 10 ekspert? :) I jak wyglada to czasowo? Masz moze jakas instrukcje, lub jestes sam w stanie opisac to w kilku punktach?

2. Jaki kosz regeneracji odblysnika?

Sam zmagam sie od dawna ze slabymi swiatlami, sprawdzone wszystkie polecane H7 i chyba pozostaje mi wlasnie czyszczenie/regeneracja.

1.
2.
1. Jak trudne jest to zadanie w skali 1-10, gdzie 1 to nowicjusz, 10 ekspert? :) I jak wyglada to czasowo? Masz moze jakas instrukcje, lub jestes sam w stanie opisac to w kilku punktach?

2. Jaki kosz regeneracji odblysnika?

Sam zmagam sie od dawna ze slabymi swiatlami, sprawdzone wszystkie polecane H7 i chyba pozostaje mi wlasnie czyszczenie/regeneracja.
Później wyślę Ci na privie co i jak ale nie jest to trudne. [emoji3]

Później wyślę Ci na privie co i jak ale nie jest to trudne. [emoji3]

Poprosimy o opis w wątku.

Pewnie bez odkręcenia zderzaka i wykręcenia reflektorów się nie obędzie. Ale to nie jest takie trudne, kilka śrub i 30 minut. Pytanie co dalej?

Poprosimy o opis w wątku.

Pewnie bez odkręcenia zderzaka i wykręcenia reflektorów się nie obędzie. Ale to nie jest takie rudne, kilka śrub i 30 minut. Pytanie co dalej?
Można to zrobić bez zdejmowania zderzaka. Wystarczy odkręcić 3 śruby z odblyśnika i wychodzi razem z soczewką. Do jednej śruby jest utrudniony dostęp przez wystający kawałek plastiku,to roztopiłem go trochę rozgrzaną lutownicą i dostęp był ok[emoji3]

Jestes w stanie zaznaczyc je na zdjeciu? Czym czysciles? Taki tutorial pewnie pomogl by wielu osobom, w tym mi :)

Amortyzatory
Powrót