• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Regeneracja Alternatora

Dziubek99

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 166 2.0 TB byla Alfa romeo 166 FL 2.4 JTD jest
Witam wszystkich

Piszę w regionalnym bo tutaj wydaje mi się najsensowniej. Dzisiaj jadąc do Oławy trzy razy na odcinku 30 km zapaliło mi się na chwilę ładowanie i mocno piszczą łożyska (tak mi się wydaje że to od niego). Zna ktoś we Wrocławiu dobrego magika od alternatorów??

Polecam Pana na Paczkowskiej 26. Starszy gościu ale żetelny i dokładny.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Auto serwis WIATER. Ja u nich robiłem swego czasu i wyszło wszystko ok. Jeszcze tam była dość skomplikowana historia, ale wszystko fajnie się zachowali, mimo że to w sumie nie była ich wina, a mojego kolegi mechanika. Także do dogadania, sprawnie wszystko.

Oni chyba już nie robią alternatorów, ale zadzwoń zapytaj - na początku roku już nie robili, ale może kogoś znaleźli.

Ze 166 to już wogóle u Muchy nie da rady z wyciągnięciem. Kiedyś u niego byłem z alternatorem- "Panie, takie auta to gdzieś na Krzykach naprawiają..." - musiałem zawuijąć na Partynicką żeby wyciągnęli.

Ostatnia edycja:
Już sobie poradziłem Poprosiłem kolegę żeby się tym zajął i Alfa już śmiga. Wkurza mnie to że jak gdzieś dzwonię i mówię że chcę naprawić Alfę to zaczyna się lament prze tel że to trudne że dużo roboty. Do .uja za to ktoś bierze kasę i nie wszystkie auta to otworzeniu maski same wypluwają to co jest zepsute. Każdy chciałby odkręcić jedną śrubkę i skasować "pincet" za 20 min roboty. Jak wymieniałem nagrzewnicę to jaki był płacz że prze.ebane i w ogóle a pod blokiem w 3h zmieniłem i nie było wcale trudne.

Ostatnia edycja:
Generalnie wyjęcie altka no w 3.0 wcale niejest takie trudne. Koło, kilka plastików, częściowo zawias i wychodzi. Ale to prawda jak słyszą [notranslate]Alfa[/notranslate] to kwaśna mina i najlepiej X10. Pamiętam jak kiedyś pojechałem pierwszy raz na Rakowa zapytać ile za wymianę całego zawiasu ze stabilizatorem i walnął magiczne 800zl. Podziękowałem i z Krzyśkiem z Trzebnicy wymieniliśmy sami poszerzając swoje umiejętności.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót