• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Reflektory przednie

• Autor wątku Autor wątku Bombel6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
a ja sie dziwiłem czemu mam problem ze swiatłami :) poprzedni własciciel załozył hidy a oswietlenie szaleje komputer od swiateł padnięty nie działa oswietlenie wewnątrz oijazdu itp no to juz mam odpowiedz dlaczego

A oryginalnie miałeś ksenony?

Jak nie, to nie masz żadnego komputera od świateł. Oświetlenie wewnętrzne nie ma nic wspólnego z światłami drogowymi. Jakie masz objawy braku oświetlenia wewnątrz?
Nie masz nic, czy tył się świeci, a przód nie?

Sprawdź lampę przednią, lubią się rozklejać styki od plastiku i gubi masę, wtedy jest brak oświetlenia lub dyskoteka.

Pozdrawiam.

A oryginalnie miałeś ksenony?

Jak nie, to nie masz żadnego komputera od świateł. Oświetlenie wewnętrzne nie ma nic wspólnego z światłami drogowymi. Jakie masz objawy braku oświetlenia wewnątrz?
Nie masz nic, czy tył się świeci, a przód nie?

Sprawdź lampę przednią, lubią się rozklejać styki od plastiku i gubi masę, wtedy jest brak oświetlenia lub dyskoteka.

Pozdrawiam.

przy otwieraniu drzwi gaszeniu silnika itp nie zaswieca się wogole swiatło zmieniłem nawet tą główną lampke i nic dziala tylko jak na ostro włącze wiecej nic w dzwiach niby tez są jakies lampki i nie działają

Witam,

W mojej Alfie 159 bardzo słabo świecą światła mijania, ma się wrażenie w nocy jakby się jechało na postojówkach..

Z tego co się zorientowałem, wynika to z wypalonych odbłyśników lamp.

Mam do wyboru albo regenerację odbłyśników za 500 zł (koszt regeneracji 2 szt odbłyśników z demontażem i montażem) lub zakup nowych reflektorów, zamienników DEPO z Allegro za ok 620 zł komplet.

Co polecacie? Może ktoś was robił taką regenerację lub też kupował nowe reflektory zamienniki do Alfy Romeo 159?

Z góry dzięki za pomoc :)

Js robilem regrneracje w 166 u Marka z forum i jest kosmos. Rzadko kiedy w nocy dlugie wlaczam, ale mam bixenon. Takze polecam

Witam,

W mojej Alfie 159 bardzo słabo świecą światła mijania, ma się wrażenie w nocy jakby się jechało na postojówkach..

Z tego co się zorientowałem, wynika to z wypalonych odbłyśników lamp.

Mam do wyboru albo regenerację odbłyśników za 500 zł (koszt regeneracji 2 szt odbłyśników z demontażem i montażem) lub zakup nowych reflektorów, zamienników DEPO z Allegro za ok 620 zł komplet.

Co polecacie? Może ktoś was robił taką regenerację lub też kupował nowe reflektory zamienniki do Alfy Romeo 159?

Z góry dzięki za pomoc :)

Chyba nie ten dział kolego

Oczywiście że nie ten dział. Musisz w dziale 159 pytać czy warto pchać zamiennik.

Regeneruj! Nawet się nie zastanawiaj. Jesli sam zdemontujesz reflektor wyjdzie trochę taniej. Jak wyjmiesz soczewkę to koszty będą śmieszne. Poszukaj w dziale 159 dokladnie co i jak. Chłopaki pomogą.

Z doświadczenia mogę powiedziec że kupiłem depo do 145. Padaka jakich mało. Ciężko je było ustawić i świeciły tak samo jak moje wypalone stare lampy. Pewnie jakość zamienników do 159 będzie podobna.

Amortyzatory
Powrót