• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Reflektory MIto ksenon czy H7

nightfly

Nowy
Auto
MiTo 1,3 jdtm 62KW
Dwa miesiące temu kupiłem Mito rocznik 2011, zakochałem się w Alfie od pierwszego wejrzenia i nie do końca ją sprawdziłem przy zakupie:).
Ogólnie dobrze trafiłem ponieważ stan auta jest bardzo dobry. Mam tylko problem z reflektorami. Poprzedni właściciel zamontował ksenony. Niestety jest to przeróbka z przetwornicami na wierzchu bez poziomowania. Mój mechanik stwierdził, że mogę nie dostać przeglądu z tymi lampami a przeróbka na H7 jest niemożliwa. Pytałem diagnosty i faktycznie może byc problem. Nie do końca ogarnąłem temat reflektorów w Mito dlatego może mi podpowiecie co najlepiej zrobić? Wymienić całe reflektory na zwykłe (zamieniki czy Valeo) czy kombinować coś z tymi lamami. Stan reflektorów jest bardzo dobry (Valeo), ksenony Osram. Czy możliwe, że te lampy były orginalne na żarówki H7 i zostały przerobione przez wymianę wkładki na ksenony i jest możliwość powrotu to stanu oryginalnego? Jak odróżnić reflektory dla ksenon od reflektorów 2xH7(te moje mają sanki dla przetwornic)? Przerabiał ktoś domowym sposobem w tym aucie h7->ksenon?

Ostatnia edycja:
pewnie zwykłe hidy założone, to się po prostu demontuje. wrzuć fotki jak to wygląda i jak jest pospinane.

Podejrzewam że w reflektorze raczej nic nie przerabiał jeśli chodzi o gniazdo mocowania żarówki. Założyć h7 na czas przeglądu [emoji6]

Coś w lampie było przerabiane bo nie ma mocowania żarówki H7 i są poprzerabiane przewody:/. Jak bede w domu to zrobię foty i wrzucę. Wkurzają mnie taki chałupnicze przeróbki.

I każdego kto mija takie auto w nocy którego reflektory świecą wszędzie tylko nie tam gdzie powinny na dodatek mocnym drazniacym światłem.
Kup ori lampy a te wystaw na sprzedaż szybko znajdzie się amator takich wynalazków.

Prawda jest inna. Reflektory są oryginalne ksenonowe, nie mam tylko pozycjonowania i przetwornice są nieoryginalne. Teraz mam dylemat co z tym zrobić. Może ktoś chce się wymienić na zwykłe?:)

Prawda jest inna. Reflektory są oryginalne ksenonowe, nie mam tylko pozycjonowania i przetwornice są nieoryginalne. Teraz mam dylemat co z tym zrobić. Może ktoś chce się wymienić na zwykłe?:)

Mówisz o poziomowaniu? Czyli lampy masz homologowane na ksenon. Jeśli masz spryski to teoretycznie nikt nie powinien mieć problemów. Pochowaj tylko wszystko ładnie i będzie ok. Oczywiście dokładnie wyreguluj lampy. Jeśli Cię takie rozwiązanie nie interesuje to sprzedaj lampy i kup zwykle pod h7 i jeszcze zarobisz. Chyba że masz coś jeszcze innego.

tak poziomowania nie mam, brak silniczków i osprzętu na wahaczach. Spryskiwaczy też brak.

Znalazłem stary wątek o przeróbce na ksenony w innym miejscu tego forum hasło "brak spryskiwaczy ksenonow a przeglad" (niestety nie mogę dodać linka bo mam <10 postów). W przepisach chyba nie zmieniło w tej kwestii tylko przegląd teraz trudniej dostać.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót