[159] Reflektor Xenon Alfa 159

JakubL

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm Distinctive ERG/DPF OFF + CHT
Witam,
Poszukuję do kupienia Reflektora i prawego i lewego xenon do AR 159. Może ktoś ma do sprzedania ( nawet może być bez osprzętu). Miałem lekkie zdarzenie drogowe :) i niestety obie lampy ucierpiały. Dolne i górne zaczepy. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Witam,
Poszukuję do kupienia Reflektora i prawego i lewego xenon do AR 159. Może ktoś ma do sprzedania ( nawet może być bez osprzętu). Miałem lekkie zdarzenie drogowe :) i niestety obie lampy ucierpiały. Dolne i górne zaczepy. Z góry dzięki za odpowiedzi.

a nie dorobisz tych zaczepów? Pewnie masz odłamaną stronę, możnaby pospawać tam gdzie spawają plastiki.
na allegro większość reflektorów to uszkodzone z zaczepami albo dorabianymi, albo osobno z hasłem "przyspawaj sobie", albo i bez typu martw się jak to zamocować.

Dobry reflektor to ok 800zł szt używka.

Są oryginalne zestawy naprawcze. 50501080 i 50501079
[TABLE="class: scrollTable"]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]

Witam,
Wszystko to już mam sprawdzone. Zaczepy górne ok. Ale dolne są trzepnięte a do tego dwie dziury w samym plusika reflektora.
Jeżeli chodzi o allegro i zakupy to już wszystko mam sprawdzone. Najbardziej ucierpiał lewy ( na allegro nowy jest za 800 bez osprzętu ale to jest prawy).
Szukam może ktoś ma na sprzedaż.

ja bym próbowal naprawiac. sam wlasnie kupilem xenony oba (bo zmieniam z zwyklych H7) ~700-800zl kupowalem z 2 zrodel i sa te xenony troche kombinowane (a oba mialy byc idealne) - lewy ktory juz do mnie przyszedl ma wgniotke na chromowanej ramce, nie wiem tez czy ktos nie kombinowal cos z otwieraniem go bo jakis dziwny klej byle jak nalozony wystaje z boku, a prawy okazalo sie przed wysylka ze ma lekko pekniety uchwyt I mi go zdecydowali sie wzmocnic dodatkowa blaszka (ale sie nie wycofalem bo na szybko to ciezko kupic cos lepszego). dlatego jestem zdania ze moze lepiej uszczelnic I jakos naprawic ten swoj, przynajmniej tymczasowo. zobaczysz jak to sie spisuje, a w razie czego na spokojnie bedziesz sobie szukal takiego w b.dobrym stanie I przyzwoitej cenie.

Zastanawiam sie tez czy np z wersji H7 nie da sie jakos przelozyc obudowy (nie mam na dzis mozliwosci sprawdzenia, dopiero najwczesniej za tydzien bede wyjmowal oryginalne H7, to rzuce okiem - ew. moze ktos podpowie (zapytaj moze gosci ktorzy otwierali xenony np jak dorabiali dzienne ringi)

Ja stłukłem jeden reflektor i kupiłem komplet nowych za trochę ponad 2000 zł. Komplet starych sprzedałem za 800 zł, ale były ponaprawiane i polepione przed sprzedażą, sprzedawca wiedział co kupuje a i tak był zadowolony. Niestety ładna lampa xenonowa musi swoje kosztować. Mi akurat pieniądze na lampę wypłaciło PZU, więc w sumie nic nie dołożyłem.

Kup zwykłą lampę(H7) i poprzekładaj sobie. Soczewka pasuje na 100%.

Trzeba ją zdemontować z auta, żeby przykręcić nowe zaczepy.

Amortyzatory
Powrót