• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Rdza na plastiku?!

Texas

Nowy
Auto
AR 147
Zakładam nowy temat, bo niestety nie wiem bardzo jak to znaleźć. W zaznaczonym miejscu na obrazku wyskoczyła mi rdza. Nie wiem, czy to ten plastik się przetarł i dlatego jest rdza. Zastanawiam się też jak się do tego przybrać. Proszę Was o pomoc.
To nie zdjęcie mojej alfy ale chciałem tylko pokazać miejsce.
attachment.php

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    21.3 KB · Wyświetleń: 1,487
Rdza na plastiku? A co kolega robił w szkole na chemii? Rdza to tlenki żelaza czyli łopatologicznie -utlenione żelazo. A plastik to tworzywo sztuczne i nijak się ma do żelaza.
A to co zaznaczyłeś nie ma plastiku. Osłony słupka są metalowe i zdarza się że rdzewieją. Czyścisz papierem ściernym całość i malujesz ładnie sprayem albo oklejasz folią

Wyryte rantem felgi

Zakładam nowy temat, bo niestety nie wiem bardzo jak to znaleźć. W zaznaczonym miejscu na obrazku wyskoczyła mi rdza. Nie wiem, czy to ten plastik się przetarł i dlatego jest rdza. Zastanawiam się też jak się do tego przybrać. Proszę Was o pomoc.
To nie zdjęcie mojej alfy ale chciałem tylko pokazać miejsce.
174185-rdza_na_plastiku_-bez_tytu_u.jpg

TO NIE JEST PLASTIK, WIEM TAK WGLĄDA . . . . TEŻ MIAŁEM RDZE NA TYM TO SOBIE łADNIE TO WYCZYSCIŁEM PAPIEREM SCIERNYM I OKLEIŁEM CARBONEM. WYGLĄA EXTRa

Ten capslock jest zdecydowanie niepotrzebny

Wyryte rantem felgi

Jak rdza wchodzi na plastik to musisz uważać bo następne w kolejce czekają szyby. A jak szybę rdza złapie to już koniec.

Jak rdza wchodzi na plastik to musisz uważać bo następne w kolejce czekają szyby. A jak szybę rdza złapie to już koniec.

Niestety nie masz racji. Po szybach jeszcze skóry mogą zardzewieć. "Fakt autentyczny"!:)

Jeśli autor tematu chce to dobrze odnowić, to niech kupi spray strukturalny z Boll'a i po wyczyszczeniu nim pomaluje. Faktura słupków będzie prawie, jak fabryczna.

Dzięki, widzicie jaki chwytliwy tytuł nadałem :D - i to świadomie

Amortyzatory
Powrót