• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] RadioNav kłopot z mapą

wojtasm91

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta
Na wstempie chciałbym się ze wszystkimi przywitać ponieważ jest to mój pierwszy post na forum. W moje ręce dzięki upartości kobiety trafiła giulietta z 2010 roku. Auto z silnikiem 1.6 JTDM zostało sprowadzone z Francji. W RadioNav jest oryginalna karta z 2010 roku. Wszystko było ok ale od dwóch dni za każdym razem kiedy system startuje i wykrywa kartę na ekranie pojawia się taki o to komunikat.image1.jpg
Z racji że nie mam kodu aktywacyjnego stwierdziłem że podjadę do serwisu. Myślałem że ogarną problem max w godzinę a tu lipa. Pan rozłożył ręce i powiedział że w sumie to on nie wie ale chyba trzeba będzie wyjąć urządzenie spisać z niego dane i wtedy spróbują zamówić kartę z mapą ale on musi to jeszcze sprawdzić bo nie jest pewien czy nowa karta zadziała.

W dziale alfy 159 na forum trafiłem na temat z mapami z 2017 roku. Przygotowałem kartę z generatorem niestety moim oczom ukazały się tylko dwa okna uruchamiające aktualizacje jedno po drugim. Niestety na żadnym nie było klucza. (na obu wybrałem No) No zrzucie ekranu w instrukcji widziałem że osoba pisząca poradnik ma w systemie język polski czy jest jakaś możliwość wgrania softu w języku polskim oraz polskiego lektora? Widziałem na forum wpisy o polskim w odniesieniu do blue and me.

System łudząco przypomina mi ten z grupy PSA. Pytałem w serwisie czy ten klucz aktywacyjny jest przypisany do karty czy do urządzenia. Pozycja menu w którym się go wpisuje wskazywałaby na to że do karty. Niestety Pan powiedział że zadaje zbyt konkretne pytania na które nie zna odpowiedzi. W związku z czym postanowiłem napisać ten temat.

Kolego link na mega działa tylko że masz dwa rozwiązania albo pobrać to dedykowanym programem. albo np. za pomocą Google Chrome. Firefox ma domyślnie za mały bufor i nie pobiera z mega.

Ok. Wielkie dzięki

- - - Updated - - -

KURCZE PROBLEM. KOPIUJĘ LINK DO MAPY WRZUCAM NA CHROME I ZNOWU WRACA NA TĄ SAMĄ STRONĘ. POMOCY

Amortyzatory
Powrót