[159] Radio Pioneer AVIC-HD1BT [muzyka z telefonu]

B3raht

Nowy
Auto
159 3.2 v6 q4
Witam wszystkich. Ostatnio zostałem właścicielem 159 z radziem AVIC-HD1BT. Radio bez problemu łączy się z telefonem, zestaw głośnomówiący działa bez problemu. Natomiast pojawia się pytanie czy mogę odtwarzać muzykę z telefonu przez bluetooth? W telefonie pokazuje mi tylko obsługiwanie połączeń, brak multimediów. Czy istnieje jakaś opcja, żeby odtwarzać muzykę? Może jest jakaś opcja, która mi umknęła? Może jakaś specjalna apka na tel? Ewentualnie jakaś aktualizacja softu w radiu? Czy po prostu nie da się tego zrobić? Szukałem podobnych tematów, ale nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi.

Na szybko, z tego, co się orientuję, to trzeba dokupić specjalny adapter.

Żadnych adapterów nie potrzebujesz. Źródło dźwięku tak jak ustawiasz radio, SD, czy cd, to wybierasz bluetooth i jazda. Oczywiście tel musi być połączony z radiem.

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

Żadnych adapterów nie potrzebujesz. Źródło dźwięku tak jak ustawiasz radio, SD, czy cd, to wybierasz bluetooth i jazda. Oczywiście tel musi być połączony z radiem.

OK, sprawdziłem, radio ma BT, więc powinno być tak jak piszesz: trzeba połączyć telefon z radiem i powinno śmigać.

No właśnie problem polega na tym, że nie mam opcji źródła dźwięku z BT, znalazłem przełączanie pomiędzy np FM a CD, ale nie ma BT. Albo robię coś nie tak, że nie potrafię tego znaleźć, albo nie ma takiej możliwości

Telefon połączony z radiem i sparowany? Serię avic raczej nie miały z tym problemu.

Tak. Telefon połączony tak jak należy. Nawet mogę korzystać z zestawu głośnomówiącego i też nie ma problemu. W szczegółach połączenia BT w telefonie pokazuje mi, że połączenie obsługuje tylko połączenia. Nie ma tam wzmianki o multimediach

No to może faktycznie nie ma takiej opcji w radiu. Mi na tel wyskakuje :połączono dla połączeń i multimediów.
Ja mam w hondzie AVH x8500bt a w polo MVH x580Bt i w obydwóch śmiga bez problemu.

Tak. Telefon połączony tak jak należy. Nawet mogę korzystać z zestawu głośnomówiącego i też nie ma problemu. W szczegółach połączenia BT w telefonie pokazuje mi, że połączenie obsługuje tylko połączenia. Nie ma tam wzmianki o multimediach

Próbowałeś z innym telefonem?

To radio nie obsługuje A2DP czyli nie ma opcji streamingu muzyki. Widziałem gdzieś wątek na niemieckim forum o aktualizacji autorskiej. To było kilka lat temu i nie wiem czy dotyczyło tego samego modelu. Temat powstał właśnie odnośnie 2 DIN Pioneer'a starszej generacji.

Ostatnia edycja:
Mam takie radio u siebie.
Mam zatem takie pytanie.
Jaki masz model Bluetooth ? Ja mam NT1.
Jaki masz mikrofon? U mnie jest jakis dokładany i ma obciętą wtyczkę.
Generalnie u mnie bt jako zestaw glosnomowiacy dziala ale bez mikrofonu.
Jestes w stanie powiedziec jaką masz wtyczkę? Mały jack mono ? Ewntualnie możesz zmierzyc jaką ma rezygnację ?

Amortyzatory
Powrót