radio do 500 pln

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

b.pawelek

Guest
Witam
Chciałbym poprosić o propozycje radia do auta do 500 pln. Radio musi być nowe najlepiej z zielonym podśw.
Cuda słyszałem o radiach z mosfetem. Czy pioneer bedzie dobrym rozw??

Jak chcesz naprawdę dobre radio to szukaj Firmy Alpine lub Clarion,oni się specjalizują w sprzęcie samochodowym.Nie dawno był już poruszany podobny temat,tylko kwota była mniejsza zainteresowanego kupnem.

Nie ma co ukrywać że alpine produkuje sprzęt naprawdę wysokiej jakości jeśli masz wydać 500zł kup sobie ich radyjko. Ja miałem kenwood kdc w4034, to było radio z nizszej półki cenowej bo około 250zł ale w połaczeniu ze wzmacniaczem blaupunkt gta 4 + głośnikami hertza + wytłumieniem drzwi bocznych w moim goooolfie grało to naprawdę miło i basik nawet był z zewnątrz jeśli ktoś nie wiedział to myślał że mam tam jakąś tubę lub inną skrzynię.

Cieszyłem sie tym jakies 3 miesiące, w grudniu przychodze na parking a tam wyrwany zameczek i elegancko wszystko wykręcone...

czyli zakup pioneera również odradzacie?
No cóż pojade dzisiaj do sklepu a temu ********* co mnie pozabawił radia oby rece uschły.

ja polecam clariona. Sam niedawno kupiłem clariona z zielonym podświetlaniem,ładnie się komponuje we wnętrzu i do tego ładniutko gra. :D

w poprzednim aucie eksperymentowałem z car audio i od tamtej pory tylko ALPINE. Ewentualnie w przyszłości możesz dorzucić jakiś wzmacniacz dla poprawienia głębi i dynamiki dźwięku /wiec nie musi być jakiś super mocny, grunt żeby był też markowy np. Pioneer/

nie kupuj Kenwooda ja go mam i zadowolony nie jestem :!: tym bardziej że mam wzmak i skrzynie basową zmienione okablowanie i lepze głośniki i sobie z nimi rady nie daje gadałem ze znajomym co specjalizuje się w montowaniu sprzętu car audio i też polecał alpine albo pionek

Alpinie ale z z serii CDA bo CDE grają powiem szczerze przeciętnie. Clarion porządne radia ładnie grające ale mi sie nie podoba ich wygląd :P Kenwood ma przetwornik Burrbrown i jeśli nie musisz używać MP3 a wystarczają ci zwykłe AudioCD to też gra naprawde przyjemnie. Pioneera do 500zł nie kupisz ładnie grającego - dźwięk niezwykle metaliczny i stanowczo coś mu brakuje - pionieery potrafią ładnie grać ale jeśli wydasz na nie od 1500zł.

Proponuje radio Safari tylko on nie ma CD :mrgreen:

hoho. takich pieniędzy to ja na oczy nie widziałem od bardzo dawna:) za 549 wybrałem dzisiaj w saturnie Alipine CDE. Teraz poszukam za mniej niż 500 w innym sklepie:)

clarion może i dobry ale kumpel miał, popsuło się i radyjko na szrot bo nigdzie nie potrafili go zrobić... ja u siebie mam blaupunkta z ogromnym wyświetlaczem i przy tym co ono przeszło w swojej karierze muszę przyznać że jest naprawdę porządne:)a i gra bardzo dobrze, niby 4x47 a już sporo kompletów głóśników zakończyło przy nim swoją karierę:P jednak denerwować może brak przedniego zdejmowanego panelu zastąpionego kartą z kodem, nie każdy złodziej wie że bez karty nic z nim nie zrobi:))

może jeszcze jakiś xplode? tylko one z kolei mają strasznie małe wyświetlacze:)

osobiście jesli masz w okolicy Norauto to proponuję tam parę wizyt:) od czasu do czasu mają fajne wyprzedaże ( przecena jakieś 50%) więc trafiają się okazje jednak z reguły trzeba się spieszyć bo sztuk mają mało:))

podpinając się pod temat to chcę się pozbyć wzmacniacza buszmena 800 wat na mofsecie oraz skrzyneczki basowej 800w velocity z głośnikiem infinity (głośniczek 30cm)
:)) może ktoś zainteresowany?

provokator napisał:
może jeszcze jakiś xplode? tylko one z kolei mają strasznie małe wyświetlacze:)

SONY do samochodu nie polecam, sam kiedyś miałem i rewelacyjny nie jest :wink:

ale dobre i w miarę nowy model allpine to troszkę już kosztuje:)
chyba ciężko będzie znaleźć coś tej marki w miarę nie zajechanego i przyzwoitego wiekiem w tej cenie:) wspomniana marka do najtańszych nie należy:)
już nawet pioneery są duuużo tańsze:)
no ale fakt faktem jakość = cena:) więc coś za coś

djnero napisał:
Alpinie ale z z serii CDA bo CDE grają powiem szczerze przeciętnie

Po części z tym się zgodze. Szczególnie na słabych głośnikach wysokotonowych za bardzo eksponują dźwięk. Ale w połączeniu z dobrymi głośnikami, wzmacniaczem i wygłuszeniem tylko Nakamichi i Clarion mogą dorównać im jakością dźwieku (oczywiście w tej klasie cenowej).

b.pawelek napisał:
czyli zakup pioneera również odradzacie?

przezywalem to juz dwa razy ;// obecnie mam uzywke pionera i daje rade dziala ma juz chyba z 6 lat dostałem od bracika heh wiec chyba sa dobre a przynajmniej sie nie psuje ,w miedzy czasie mialem z winda i pochodzilo 2 tygodnie wiec tych z allegro z a300 to nawet nie ogladaj

pozdro

AR_33 napisał:
SONY do samochodu nie polecam, sam kiedyś miałem i rewelacyjny nie jest
Ja miałem ostatnio Sony Xplod 2x50W Mossfet i byłem zadowolony. Sądzę że należy się sugerować także przetwornikiem jaki posiada elektronika odtwarzacza, ale dzwięk i tak zależy w głownej mierze od głośników. Wszystkie markowe radia mają korektor więc można barwę dzwięku sobie ustawić co do gustu.Cena zaś zależy od tego w co dany model jest wyposarzony, np USB,AUX,czy czytniik kart.Wpływ na cenę ma także wyświtlacz, a dokładniej jego wielkość i jakość.Najważniejsze są dobre głośniki.

Amortyzatory
Powrót