• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Radio CD + mp3

KlaudioOs

Nowy
Auto
Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE
Witam, słyszałem że jest możliwość podpięcia do radia, w miejsce zmieniarki kostkę z wyjściem jack- idzie podpiąć mp3. ale trzeba jakieś zworki spiąć razem.. itp ? wie ktoś coś na ten temat ? oraz gdzie idzie kupić taką kostkę, jak się to nazywa. i jak później się steruje tym.. -czy działają przyciski z kierownicy. oraz słyszałem ze to jest opcja ale niestety mono .. ?

Przyciski z kierownicy nie działają, stereo, allegro, zworek nie trzeba spinać jak zadziała kombinacja scr+on
http://www.forum.alfaholicy.org/147/33743-oryginalne_radio_odtwarzacz_mp3.html
Osobiście uważam, że opcja ze zwieraniem jest o wiele lepsza i wygodniejsza. Szczególnie jak ktoś nie korzysta z CD.
Aby zablokować działanie CD, a włączyć AUX na stałe trzeba zewrzeć piny c13 i c14 w tej niebieskiej kostce. Można też wstawić np. przełącznik hebelkowy i w razie potrzeby włączać CD.

---------- Post dodany o godzinie 19:38 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:36 ----------

Witam, słyszałem że jest możliwość podpięcia do radia, w miejsce zmieniarki kostkę z wyjściem jack- idzie podpiąć mp3. ale trzeba jakieś zworki spiąć razem.. itp ? wie ktoś coś na ten temat ? oraz gdzie idzie kupić taką kostkę, jak się to nazywa. i jak później się steruje tym.. -czy działają przyciski z kierownicy. oraz słyszałem ze to jest opcja ale niestety mono .. ?

Jak kupisz kabel na cinch, a nie jack(większość na allegro są mono) to będzie stereo.

---------- Post dodany o godzinie 19:38 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:38 ----------

Taki będzie pasować: http://allegro.pl/aux-blaupunkt-audi-vw-becker-vdo-rca-1-5-m-i1255117353.html

Ostatnia edycja:
a więc, nawet jeżeli podepnę ten kabel-stereo i zepnę zworki
to i tak nie będą działały przyciski na kierownicy ?

Nie będą! Podpinając jakimkolwiek kablem seryjne radio poprzez mini jack'a do odtwarzacza mp3. Poprzez ten kabel wychodzi Ci tylko i wyłącznie dźwięk z odtwarzacza. Generalnie na ten temat już było sporo pisane na forum. Jak chcesz słuchać mp3 w swoim seryjnym radyjku odsyłam do tematu Radioodtwarzacz w 147. Jest tam napisane o emulatorze zmieniarki CD. Z tego co jest napisane na stronach aukcji sterowanie z kierownicy jest obsługiwane w tym emulatorze.
Pozdrawiam!

Osobiście uważam, że opcja ze zwieraniem jest o wiele lepsza i wygodniejsza. Szczególnie jak ktoś nie korzysta z CD.
Aby zablokować działanie CD, a włączyć AUX na stałe trzeba zewrzeć piny c13 i c14 w tej niebieskiej kostce. Można też wstawić np. przełącznik hebelkowy i w razie potrzeby włączać CD.

Ja miałem na początku zwarte piny na stałe ale po 2 miesiącach je rozłączyłem bo jednak czasem wsadzę jakąś płytę. Od razu też napisze, ze wcale nie trzeba trzymać jednocześnie ON + SRC wystarczy zaraz po odpaleniu auta gdy radio samo startuje nacisnąć SRC i gotowe wcześniej kombinowałem z jednoczesnym naciskaniem i nie zawsze załapało teraz wymusza zmieniarkę za każdym razem...

Amortyzatory
Powrót