• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Pytanie odnośnie przepływomierza

RomeoAlfa

Nowy
Witam.
Po odłączeniu przepływomierza samochód powinien mieć dużo mocy czy raczej dusi się i ledwo jedzie? [emoji6]

Ja tez mam pytanie dodatkowe dodaje gwaltownie gaz i sie dusi tak samo na benie i gazie i swieca wtryski caly czas to moze byc przeplywka lub lewe powietrze w ar 156 2.0 ts

Jeśli przepływomierz jest niesprawny, to po odpięciu auto będzie miało odczuwalnie więcej mocy. Jeśli jest dobry a przyczyna tkwi gdzie indziej, to po odpięciu nadal będziesz miał swoje objawy

O to ja w takim razie po odpięciu przepływomierza mam totalny brak mocy. Ktoś miał podobny problem lub może ktoś podejrzewać co może być przyczyną? Bo mi mechanicy mówią że to może być wariator, a konkretniej koło o zmiennych fazach rozrządu..

W benzynie jak odpinasz przepływkę to objaw braku mocy jest pożądany.

kolego sprawdz błedu podjedz pod kompa lub sam ie pobaw jest duzo kabli i programówna alledrogo

Nie no jak samochód jest benzyna + gaz to też będzie dusiło autko? [emoji6]

Kabelki raczej sobie podaruj.Przepływomierz zdiagnozujesz tym jak będzie kompletnie szmelc.
Na zasilaniu paliwami alternatywnymi nie znam się.Na benzynie to w większości przypadków winny jest przepływomierz.Najpierw trzeba wykluczyć nieszczelność dolotu.

kolego sprawdz błedu podjedz pod kompa lub sam ie pobaw jest duzo kabli i programówna alledrogo
Sprawdzałem u dwóch różnych mechaników, żadnego błędu z przepływomierzem nie posiadam..
Dodam tyle że u mnie autko na zimnym po dodaniu gazu ciężko wchodzi na obroty i na jałowym gaśnie. Po nagrzaniu, wyłączam samochód, odpinam przepływke, podłączam po kilkunastu sekundach i samochód na jałowym już nie gaśnie..[emoji6]

Sądząc po powyższych postach rośnie narybek nowych alfistów, którym się nie chce szukać.

Sądząc po powyższych postach rośnie narybek nowych alfistów, którym się nie chce szukać.
Mam Alfe ponad dwa lata [emoji6]
Po prostu nie mogę nigdzie znaleźć tematu z podobnym problemem jak mój i dlatego założyłem własny.
Także nie mogłem znaleźć informacji po tym jak samochód zachowuje się po odłączeniu przepływomierza a bardzo mnie to ciekawi..

W benzynie jest tak jak pisali koledzy - na odpiętej gaśnie.

Czyli zakład z kolegą wygrałem [emoji6]
Tylko teraz martwi mnie czy przepływomierz może być odpowiedzialny za delikatnie "strzelanie" pod maską na zimnym silniku? [emoji6]

Czyli zakład z kolegą wygrałem [emoji6]
Tylko teraz martwi mnie czy przepływomierz może być odpowiedzialny za delikatnie "strzelanie" pod maską na zimnym silniku? [emoji6]

Tak.Zbyt uboga mieszanka.Strzały w dolot i mulenie.100% przepływomierz(o ile szczelny dolot).
Byle mechanik a tym bardziej amator z kabelkiem nie zdiagnozuje przepływomierza.No chyba że jest kompletnie szmelc.

Tylko teraz jest problem bo ja chciałbym kupić przepływomierz bosha ale koleś który zamawia mi części mówi że już takiej do mojego auta nie dostane.. Dodam że auto mam z 97 roku i przepływomierz jest na 4 piny.. Znacie jakieś dobre i sprawdzone zamienniki?

Tylko teraz jest problem bo ja chciałbym kupić przepływomierz bosha ale koleś który zamawia mi części mówi że już takiej do mojego auta nie dostane.. Dodam że auto mam z 97 roku i przepływomierz jest na 4 piny.. Znacie jakieś dobre i sprawdzone zamienniki?

Nie istnieją dobre zamienniki.Tylko Bosch sprawdza się w TS.
Jaki numer masz na przepływce?Końcówka nar trzy ostatnie,zaczyna się na 0280.
Chyba taki potrzebujesz http://allegro.pl/bosch-przeplywomierz-alfa-romeo-145-146-155-156-i5119599302.html

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót