Pytanie odnośnie ASR/VDC

powiem wam że to system z ~2000 roku, mówie o 147 przedlift i porównując do ESP z Toyoty avensis z 2006 to niebo a ziemia. VDC zanim zatrybi to przy większej prędkości gdy ucieknie nam dupa może być już za późno ale w mieście jak najbardziej się sprawdza. W naszych autach o ile doobrze wiem to działa tylko na zasadzie porównywania prędkości obrotowej kół a przykładowo w toyocie powyżej, są już mierniki przeciążeń/wychyleń itd

powiem wam że to system z ~2000 roku, mówie o 147 przedlift i porównując do ESP z Toyoty avensis z 2006 to niebo a ziemia. VDC zanim zatrybi to przy większej prędkości gdy ucieknie nam dupa może być już za późno ale w mieście jak najbardziej się sprawdza. W naszych autach o ile doobrze wiem to działa tylko na zasadzie porównywania prędkości obrotowej kół a przykładowo w toyocie powyżej, są już mierniki przeciążeń/wychyleń itd
W Alfie też masz czujnik skrętu kierownicy, czujnik przyśpieszeń bocznych.

Nie wiem jak Wy próbujecie określić działanie VCD ale wiem, że temat dotyczył ASR!!!! A ASR nie ma nic wspólnego z ratowaniem życia podczas jazdy.

Inaczej pisząc VDC zawiera ASR ale auto z samym ASR nie posiada VCD.

Tak a dopowiadając do twojego ostatniego zdania- bez ASR nie ma VDC czyli wracając do tematu wątku, chcąc pozbyć się ASR pozbywamy się VDC.

PS. Alfy mają czujnik przeciążeń bocznych ? Pisząc alfy mam na myśli przedliftowe 147

powiem wam że to system z ~2000 roku, mówie o 147 przedlift i porównując do ESP z Toyoty avensis z 2006 to niebo a ziemia.
No ja mogę tylko mojej 156 po lifcie się wypowiadać. I tu jest nieźle.
Może faktycznie przed liftem są słabsze w tej kwestii.

Tak a dopowiadając do twojego ostatniego zdania- bez ASR nie ma VDC czyli wracając do tematu wątku, chcąc pozbyć się ASR pozbywamy się VDC.

PS. Alfy mają czujnik przeciążeń bocznych ? Pisząc alfy mam na myśli przedliftowe 147

VDC musi zawierać te czujniki.
Chcesz pozbyć się ASR to go wyłączasz na guziki :)

Naszczęście z S3 mini

No i takie było moje pytanie, czy jest jakaś sekwencja kombinacja guzików żeby domyślnie przy włączeniu auta ASR było OFF a nie ON :D ale rozuzmiem że nie :D Temat wyjaśniony, dziękuje

Amortyzatory
Powrót