• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Pytanie o selespeed.

Woland83

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.
Chciał bym się dowiedzieć od kolegów czy selespeed powinien dwa razy dopompowywać podczas gdy otwieram drzwi, to raz, oraz drugi raz dopompowuje, gdy przekręcam kluczyk.:idea: Czy tak powinno być? Wcześniej pompowało 1 raz i odpalała normalnie bez dopompowywania 2 raz. Przekaźniki podmieniłem by sprawdzić czy nie on jest winny, ale na wszystkich działa teraz tak samo. Ciśnienie w układzie prawidłowe od 44-55 barów. Czy ktoś się z tym spotkał wcześniej?

Pompa włączy się jak ciśnienie spadnie poniżej 44 barów , wiec skoro się włącza po raz drugi to znaczy że ciśnienie w układzie dość szybko spada , możliwe że pompa już się kończy.

Wsio ok.Po stacyjce dobija ciśnienie.

To że się pompka kończy to nie możliwe, bo sam ją niedawno regenerowałem, tzn że dobrze Piotriix? Dobija>? Wcześniej tak nie było, czyli teraz prawidłowo pracuje? Zadziwia mnie ten mechanizm.

To że się pompka kończy to nie możliwe, bo sam ją niedawno regenerowałem, tzn że dobrze Piotriix? Dobija>? Wcześniej tak nie było, czyli teraz prawidłowo pracuje? Zadziwia mnie ten mechanizm.
W mojej 156 na 100% po włączeniu zapłonu pompa nie dobijała , chyba że minęło trochę czasu od otwarcia drzwi a włączeniu zapłonu. Regenerowałeś w pompce zapewne szczotki a mi chodzi o część pompy odpowiedzialną za tłoczenie oleju.

W mojej 156 na 100% po włączeniu zapłonu pompa nie dobijała , chyba że minęło trochę czasu od otwarcia drzwi a włączeniu zapłonu. Regenerowałeś w pompce zapewne szczotki a mi chodzi o część pompy odpowiedzialną za tłoczenie oleju.

A co tam w tej części, tłoczącej olej może się popsuć?

Amortyzatory
Powrót