• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] pytanie o m32

Mizerka

Nowy
Auto
Alfa romeo 159 1.9 jtdm 8v
Siemka,mam takie pytanko bo sie ostatnio zastanawiałem.
Jeżdząc rzadko bardzo na 5 i 6 biegu mogę jakoś odkładać w czasie awarię łożysk?Czy może robie zle dla tej skrzynki,nie wiem proszę o opinie :D.Nie wbijam tych biegów bo rzadko co jestem w stanie ich użyć.

Do roboty na co chcesz czekać.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

nic się z nią nie dzieje,w sumie zapomniałem dopowiedzieć że to zapobiegawczo by było

Jak się nic nie dzieje to nic nie robisz jak zacznę się coś dziać to robisz taka sytuacja.

Sintofluid 75w80 siedzi odrazu po zakupie

- - - Updated - - -

Traktuje to jako ciekawostkę :D,nie znam się na mechanice samochodowej i jestem ciekaw czy jeżeli niby padają zazwyczaj te dwa łożyska to czy jak zrobie im wolne będe miał dłuzej spkoj z tym

To nie lepiej kupić 126p? masz 4 biegi i spokój. To gdzie chcesz jeździć ze nie masz w planach używać 5 i 6 biegu do sklepu po bułki? Jak będziesz jechał na autostradzie te 140 lub więcej będziesz to piłował na 4 biegu?

Ostatnia edycja:
Siemka,mam takie pytanko bo sie ostatnio zastanawiałem.
Jeżdząc rzadko bardzo na 5 i 6 biegu mogę jakoś odkładać w czasie awarię łożysk?Czy może robie zle dla tej skrzynki,nie wiem proszę o opinie :D.Nie wbijam tych biegów bo rzadko co jestem w stanie ich użyć.

Zależy jakie już masz luzy na wałkach. Na wałku sprzęgłowym może rozwalić uszczelkę i olej ze skrzyni pójdzie na sprzęgło. I tu będzie dodatkowy koszt.

Amortyzatory
Powrót