• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

pytanie o kontrolke

bobryt

ʇɧɹqoq
Auto
OPC
może ktoś mi powiedzieć od czego dokładnie jest kontrolka w środkowym panelu, ta z wiatraczkiem. oczywiście podejrzewam że od wiatraka chłodnicy ;) pytam dlatego że ostatnio dwa razy zapaliła mi się ona po odpaleniu auta i nie wiem co o tym myśleć ;//

btw. może ktoś opisać wszystkie kontrolki po kolei? :mrgreen:

To jest brak płynu chłodzącego - trzeba dolać płynu. Chodzi Tobie o Chek Panel 1.scheibenwaschflussigkeit płyn do spryskiwaczy szyb 2.Motorolstand poziom oleju 3.Motorkuhlflussigkeit płyn chłodniczy ubytek 4.Stoplichter brak światła stopu 5. Nebelruckleuchten światła halogenów tył i przód brak 6.Standlichter oświetlenie zewn 7 Kennzeichenbeleuchtung :lol:

To jest kontrolka od poziomu płynu chłodniczego.... Jak się zapala, to prawdopodobnie trzeba sprawdzić poziom i dolać płynu.

A co do innych to patrząc od lewej strony:

- niski poziom płynu do spryskiwacza,
- niski poziom oleju,
- wspomniany poziom płynu chłodzącego,
- brak światła stopu,
- brak przeciwmgielnego,
- brak któregoś światła pozycyjnego,
- brak oświetlenia tablicy rejestracyjnej.

Przynajmniej tak jest u mnie :-)))

Pozdrawiam

Mi się ona pali cały czas chociaż mam płynu na max. Jesli zamienie pod maską wtyczki z płynem do spryskiwaczy to swieci mi sie kontrolka od spryskiwaczy ;) :D

U mnie nie świeci się kontrolka od niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy... już dwa razy rozbierałem czujnik i nic.... ;( Na szrotach się wycwanili i sprzedadzą tylko ze zbiorniczkiem... za ok. 50 PLN. Więc nie opłacalna zabawa... a może ktoś ma sposób jak to naprawić??

Czy nasz kochana AR 155 ma jakiś sposób komunikowania o konieczności wymiany klocków hamulcowych?

W klockach hamulcowych w lewym kole jest czujnik.

Jeżeli kabelek jest OK to przy min. grubości klocków powinna zaświecić się na desce czerwona ikonka.Chyba,że masz spaloną żaróweczkę :wink:

watra24 napisał:
w kazdej 155 jest ta kontrolka od grubosci tarcz ?[/quote
Może i tak, ale nie każde klocki mają czujnik z kabelkiem :(
nie zależy to od firmy- u mnie np. w Magneti Marelli nie było, A w kiepskich polskich 3 razy tańszych-są :)

Amortyzatory
Powrót