Pytanie o crosswagona cz.2 :)

Alex128

Nowy
Auto
Alfa Crosswagon Q4 1.9 JTD 150 KM 2006 r.
Koledzy w ubiegły piątek kupiłem już swojego wymarzonego Crossa i teraz go się uczę. Mam pytanie czym się różni wersja Distinictive od Progression, jak je odróżnić, jak rozpoznać jaką wersję mam. Która jest bogatsza, lepsza?
Co powinienem wiedzieć o crossie, na co zwrócić uwagę na starcie. Mam jeszcze pytanko, w jakim stanie są blachy w Waszych crossach, bo mój ma kilka miejsc gdzie pojawia się niewielki rdzawy kolorek, narazie nic strasznego bez purchli ale trzeba już teraz się tym zająć. Moja stara 156 pomimo iż z1998 roku jakby lepiej się trzymała :)
Piszcie, podpowiadajcie i uczcie :)

Powiedzcie mi jeszcze proszę co oznacza komunikat "oil engine pressure low" Chodzi o niskie ciśnienie oleju? Komunikat pojawił się zaraz po wymianie oleju w silniku, wcześniej też pojedynczo się pojawiał. Jeżeli już ustaliłem że mam wersję distinictive to czy każdy egzemplarz w tej wersji miał spryskiwacze reflektorów czy była to opcja? U mnie albo nie działają albo ich nie mam :)

Moim zdaniem spryskiwacze tylko z ksenonami były.

Ksenony mam, tylko coś mi te spryskiwacze nie działają o ile są, dlatego staram się narazie zweryfikować czy je posiadam :)

Sprawdź bezpieczniki. Może poprzedni właściciel wyciągnął bo spryski na światła pochłaniają hektolitry płynu. A na zderzakach masz charakterystyczne zaślepki skrywające spryskiwacze pod światłami?

Amortyzatory
Powrót