pytanie o alfe 147

krzysiekhihi

Użytkownik
Auto
Była Alfa Romeo 156 SW 2,4jtd, jest alfa romeo 147 1,9 jtdm 16v 150km, alfa romeo 159 2.4jtdm q-t
Witam
jestem zainteresowany tą oto alfom ... olx.pl/oferta/alfa-romeo-147-1-9-jtdm-120-km-klimatronik-5-drzwi-gwarancja-car-gwarant-CID5-IDhSWd7.html
czy może ktoś ją już oglądał i by mógł się wypowiedzieć coś na jej temat. Nie chciałbym się wpakować na minę. Nie oczekuje, że za tę kwotę będzie cud malina,
ale żeby było przyzwoicie. :) bez remontów na dzień dobry

ID ogłoszenia: 264287345

auto z włoch. zastanawia mnie tylna klapa, linia świateł lekko przesunieta. no i zdjęcia nie z zimy wiec trochę chyba stoi.

Od kiedy to kupuje się kołpaki, a nie samochód? Mogła przyjechać na alu, a handlarz założył byle jakie stalówki i pierwsze lepsze kołpaki. Zawsze można urwać coś z ceny, która i tak wydaje się całkiem w porządku. Tym bardziej, że opony są letnie, a mamy sezon zimowy.

Przedni zderzak wydaje mi się że był malowany (albo mylący kadr) no i pasowałoby się przyjrzeć tym szczelinom między maską, a błotnikami.
Nie da się zbytnio ocenić, czy na dzień dobry nie trzeba robić remontu :P

nie oczekuje by była perfect. oby nie po jakim poważnym dzwonie. Wiadomo że auto zawsze tam jakieś obcierki może mieć. pytam o nią bo możę ktoś ja już oglądał, przypadkowo. Bo handlarze przez telefon to mają 5 z mowy :D a nie chciałbym jechać pół polski na darmo

Moim zdaniem podejrzany jest przód i jak sam zauważyłeś - tył.
Trzeba by to obejrzeć z bliska, zobaczyć w jakim stanie są podłużnice i elementy konstrukcyjne, albo od razu poszukać czegoś ciekawszego.

no zainteresowałem sie tą oferta bo w rozliczeniu zostawiłbym clio II. Najlepiej było by podjechać i oglądnąć tylko mam 180km w jedna strone.
Przyglądając się komorze silnika to chyba prawa lampa ma urwany uchwyt

Ostatnia edycja:
Lewy błotnik ma coś dużą szczelinę i inny odcień. Jeżeli to było nawet coś niegroźnego to bardzo słabo złożony :P Tylna klapa tez się wydaje trochę podejrzana. Trzeba obejrzeć dokładnie podłużnice i konstrukcje nośną, bo sama wymiana błotnika czy zdejmowanie tylnej klapy w celu malowania nie powinno dyskwalifikować auta. Cena wydaje się dobra, jak mechanicznie jest w porządku i nie był to mocny dzwon a jedynie jakieś obcierki to można się zagłębiać. Ja bym obejrzał ją na Twoim miejscu, ale bez przesadniego napalania się :) 180 km to jeszcze nie koniec świata :)

Też jestem tego zdania, że jeśli tylko buda nie była ruszana A jedynie jakieś elementy typu zderzak drzwi czy maska, które można dokupić to może być. Kwestia jak mechanicznie. No będę musiał podjechać i obejrzeć. Na zdjęciach wygląda cakiem całkiem. No plus jest wymiany z dopłatą. Najwyżej będzie trzeba najpierw sprzedać clio A potem szukać. Najlepiej kupić od prywatnego. Ale jak wyfiltruje żeby było tak do 12tys zł plus 5 drzwi i disel to jest tylko parę ofert i to od handlarzy

Amortyzatory
Powrót