[Giulietta] Pytanie do znawców Giulietta Launch Edition

JanuszC

Nowy
Auto
poszukiwany:)
Witam serdecznie ..Mam pytanie do znawców ..Giulietta Launch Edition cóż to za zwierzę .Regularnie widzę to auto na Oto moto. Wystawia je dealer z Kielc. Pojazd z 2014 roku ..cena 90 000 pln.Wprawdzie silnik 240 km ..ale nawet to nie uzasadnia takiej wyżki ceny.Cóż jest w niej takiego szczególnego?

Launch Edition była tak samo wyposażona jak pozostałe wersje. Jedyne różnice to kolor i plakietka w środku, na której był numer egzemplarza. Sam zdecyduj czy warto dopłacać za takie dodatki.

Launch edition to chyba też inne sterowanie silnikiem i skrzynią. Tak jak w 4C i jak ostatnio, chyba Rafał zamieszczał filmik gdzie mówił o to, że po zmianie tego oprogramowania czas do 100 km/h poniżej 6 sekund http://www.alfaromeopress.pl/press/detail/734

Witam serdecznie ..Mam pytanie do znawców ..Giulietta Launch Edition cóż to za zwierzę

http://www.alfaromeopress.pl/press/detail/734

Aby uczcić 60. rocznicę powstania Alfa Romeo Giulietta, model ten udostępniono w nowej wersji Quadrifoglio Verde, w pełni odzwierciedlającej wyścigowe DNA marki. Na tle pozostałych wersji modelu nowa Giulietta Quadrifoglio Verde wyróżnia się jeszcze bardziej zdecydowaną sylwetką i wyrazistszym indywidualnym stylem. Ponadto tylko Quadrifoglio Verde jest wyposażona w silnik pochodzący z supersamochodu Alfa Romeo 4C. To nowa, wykonana w całości z aluminium turbodoładowana jednostka benzynowa o pojemności 1750 cm3 i mocy 240 KM, współpracująca z supernowoczesną automatyczną 6-stopniową przekładną Alfa TCT z podwójnym suchym sprzęgłem.

Z okazji jej wprowadzenia na rynek Alfa Romeo zaprezentuje limitowaną edycję premierową Giulietty Quadrifoglio Verde ze specjalnymi dodatkami, takimi jak karbonowe boczne spojlery i oprawy lusterek bocznych, sportowe spojlery z przodu i z tyłu, spojlery boczne oraz 18‑calowe obręcze kół z lekkiego stopu z pięcioma otworami i błyszczącym antracytowym wykończeniem. Giulietta Quadrifoglio Verde Launch Edition jest oferowana na rynku włoskim w kolorze czerwonym (Alfa Red lub trójwarstwowy Competizione Red) oraz w ekskluzywnej matowej szarości Magnesio Grey. W Polsce seria limitowana Launch Edition dostępna jest tylko w kolorze matowej szarości Magnesio Grey.

Dziękuję bardzo za wszystkie podpowiedzi.Udało mi się jeszcze ustalić ,że wszystkie wymienione w poście mareksz159 dodatki od 2015 roku można było zamawiać we wszystkich wersjach Giulietty QV a specyficznym i niepowtarzalnym elementem była tylko tabliczka z numerem egzemplarza. To chyba nie jest atrybut ,który może podnieść cenę o 10 000 pln :(

Amortyzatory
Powrót