hajdi147
Nowy
Zacznę od krótkiej historii z moją miłością do tej marki. Mając 14 lat, był zachwyt 156 znajomego. Wtedy też premiera GT i tapeta na monitorze PC, w tym oczekiwanie na prawo jazdy i jakieś pieniążki na pierwsze auto. Mając 19 lat, zakupiłem od brata Fiata Bravo 1.6 16v, też włoski wóz, ale dość awaryjny i był nie dosyt …. To nie Alfa, więc szybko zostało sprzedane. W końcu, po kilku miesiącach odkładania kasy, zaczęły się marzenia o zakupie 156, jednak poszukiwania w miarę fajnego modelu zakończyły się na zakupie 147, o której nawet nie myślałem, ponieważ brakowało funduszy. Zakochany od pierwszego wejrzenia, użytkowałem ją (zawsze z uśmiechem na twarzy) przez ponad 3 lata.
Na 24. urodziny brat też Alfista postanowił obszyć mi gałkę zmiany biegów u Belfera, u którego kupił swoje niesamowite 159. Przy okazji zapytał o GT którą jeździła jego żona. Po powrocie opowiedział mi o idealnym GT jakie oglądał, po czym szwagierka dodała że jest to samochód dla mnie. Przyszadł czas na wystawienie 147, która sprzedała się w 15 minut po wystawieniu ogłoszenia.
Oględziny przy okazji zwrotu starej gałki od 147 i rozmowa z Belferem pomogła w podjęciu decyzji zakupu.
Nadszedł piękny dzień, a raczej wieczór aby w końcu wybrać się po wymarzoną Alfę Romeo GT
Dnia 03.11.2014 zostałem właścicielem ślicznej GT i samochód z tapety znalazł się w moim garażu.
Alfa Romeo 1.9 JTD 150KM
- sprowadzona z Austrii z przebiegiem 98tys km, aktualnie 105 tys
- skórzana tapicerka+ nowe perfekcyjnie wykonane obszycie kierownicy, gałki zmiany biegów oraz rączki w drzwiach.
- nagłośnienie BOSE
- zawieszenie -30 Eibach
- dwustrefowa klimatyzacja
- spryskiwacze reflektorów
- multifunkcyjna kierownica
- 16 calowe oryginalne felgi na zimę, na lato oczywiście będzie coś większego
Jedyne modyfikacje wykonane po zakupie to wyczyszczone i wypolerowane lampy tył które były lekko przyciemnione

Na 24. urodziny brat też Alfista postanowił obszyć mi gałkę zmiany biegów u Belfera, u którego kupił swoje niesamowite 159. Przy okazji zapytał o GT którą jeździła jego żona. Po powrocie opowiedział mi o idealnym GT jakie oglądał, po czym szwagierka dodała że jest to samochód dla mnie. Przyszadł czas na wystawienie 147, która sprzedała się w 15 minut po wystawieniu ogłoszenia.
Oględziny przy okazji zwrotu starej gałki od 147 i rozmowa z Belferem pomogła w podjęciu decyzji zakupu.
Nadszedł piękny dzień, a raczej wieczór aby w końcu wybrać się po wymarzoną Alfę Romeo GT
Dnia 03.11.2014 zostałem właścicielem ślicznej GT i samochód z tapety znalazł się w moim garażu.
Alfa Romeo 1.9 JTD 150KM
- sprowadzona z Austrii z przebiegiem 98tys km, aktualnie 105 tys
- skórzana tapicerka+ nowe perfekcyjnie wykonane obszycie kierownicy, gałki zmiany biegów oraz rączki w drzwiach.
- nagłośnienie BOSE
- zawieszenie -30 Eibach
- dwustrefowa klimatyzacja
- spryskiwacze reflektorów
- multifunkcyjna kierownica
- 16 calowe oryginalne felgi na zimę, na lato oczywiście będzie coś większego
Jedyne modyfikacje wykonane po zakupie to wyczyszczone i wypolerowane lampy tył które były lekko przyciemnione