• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GT] Przyszła pora na GT-ka

hajdi147

Nowy
Auto
Była AR 147 1.9 JTD jest AR GT 1.9 JTD
Zacznę od krótkiej historii z moją miłością do tej marki. Mając 14 lat, był zachwyt 156 znajomego. Wtedy też premiera GT i tapeta na monitorze PC, w tym oczekiwanie na prawo jazdy i jakieś pieniążki na pierwsze auto. Mając 19 lat, zakupiłem od brata Fiata Bravo 1.6 16v, też włoski wóz, ale dość awaryjny i był nie dosyt …. To nie Alfa, więc szybko zostało sprzedane. W końcu, po kilku miesiącach odkładania kasy, zaczęły się marzenia o zakupie 156, jednak poszukiwania w miarę fajnego modelu zakończyły się na zakupie 147, o której nawet nie myślałem, ponieważ brakowało funduszy. Zakochany od pierwszego wejrzenia, użytkowałem ją (zawsze z uśmiechem na twarzy) przez ponad 3 lata.
Na 24. urodziny brat też Alfista postanowił obszyć mi gałkę zmiany biegów u Belfera, u którego kupił swoje niesamowite 159. Przy okazji zapytał o GT którą jeździła jego żona. Po powrocie opowiedział mi o idealnym GT jakie oglądał, po czym szwagierka dodała że jest to samochód dla mnie. Przyszadł czas na wystawienie 147, która sprzedała się w 15 minut po wystawieniu ogłoszenia.
Oględziny przy okazji zwrotu starej gałki od 147 i rozmowa z Belferem pomogła w podjęciu decyzji zakupu.
Nadszedł piękny dzień, a raczej wieczór aby w końcu wybrać się po wymarzoną Alfę Romeo GT
Dnia 03.11.2014 zostałem właścicielem ślicznej GT i samochód z tapety znalazł się w moim garażu.
Alfa Romeo 1.9 JTD 150KM
- sprowadzona z Austrii z przebiegiem 98tys km, aktualnie 105 tys
- skórzana tapicerka+ nowe perfekcyjnie wykonane obszycie kierownicy, gałki zmiany biegów oraz rączki w drzwiach.
- nagłośnienie BOSE
- zawieszenie -30 Eibach
- dwustrefowa klimatyzacja
- spryskiwacze reflektorów
- multifunkcyjna kierownica
- 16 calowe oryginalne felgi na zimę, na lato oczywiście będzie coś większego
Jedyne modyfikacje wykonane po zakupie to wyczyszczone i wypolerowane lampy tył które były lekko przyciemnione

CAM01203.jpgCAM01206.jpgCAM01207.jpgCAM01208.jpgCAM01209.jpg

Ładna :) widziałem na żywo. Nawet zdjęcie sobie z nią zrobiłem :P

widze ze wiata na alfy sie szykuje:))jakto bywa gt zawsze ładne,nie moja kolorystyka ale fajne

Ładny ten GT'ek. Za mną również chodzi i mam nadzieję że kiedyś w końcu do mnie dojdzie. :p

Pozdrawiam i życzę tyle powrotów ile wyjazdów kolego! ;)

Ładny ten GT'ek. Za mną również chodzi i mam nadzieję że kiedyś w końcu do mnie dojdzie. :p

Pozdrawiam i życzę tyle powrotów ile wyjazdów kolego! ;)
gteki są fajne:))ale w gt widze pare minusów jak juz ją mam:)))parkowanie jak narazie wkurza,i widocznosc z boku,słubki szerokie przedniej szyby:))takto same plusy:)

gteki są fajne:))ale w gt widze pare minusów jak juz ją mam:)))parkowanie jak narazie wkurza,i widocznosc z boku,słubki szerokie przedniej szyby:))takto same plusy:)

Za mną strasznie przemawia stylistyka i pewna niepowtarzalność tego modelu na ulicach. Bo przykładowo 159 coraz popularniejsze choć równie piękne. :)

tak samo mysle jak ty-lubie miec nietypowe samochody:))159 bardziej komfortowe:)ale cos zacos:))

159 to już inna bajka a jak kogoś stać na ładne gt to woli 159 a tanie gt szkoda kupować lepiej ładny egzemplarz 147

No proszę proszę, ciąg dalszy choroby/uzależnienia :) Grunt, że zadbany egzemplarz, aż się chce nadal dbać :)

dokładnie arku :) w końcu marzenie spełnione. trzeba się gdzieś spotkać po świętach :D

na wiosnę żartowałaem że pasuje kupić gt bo zbliżają się powoli takie znaki :D i udało się

Amortyzatory
Powrót