[155] Przygasanie w deszcz

mazzi

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2003r
Witam od jakiegoś czasu podczas deszczowej pogody przygasają mi światła zegary i zapala się kontrolka ABS. W normalne dni tego nie ma co to może być? Regulator napięcia ? Dodam tylko że cała strona silnika od strony alternatora jest mokra gdy kilka razy dodam gazu przechodzi. Motor to 1.8 8v.
Dzięki za pomoc pozdrawiam.

sprawdż napięcie paska od alternatora

Fakt pasek czasami się odezwie mimo że był wymieniany przed świętami. Dodam tylko że dzieje się tak zwłaszcza jak przejadę przez wodę i gdy stanę z pod maski idzie masa pary

Fakt pasek czasami się odezwie mimo że był wymieniany przed świętami. Dodam tylko że dzieje się tak zwłaszcza jak przejadę przez wodę i gdy stanę z pod maski idzie masa pary
No to masz przyczynę, żle założony pasek(napięty)

Andrzej dobrze prawi :), brak osłony od strony rozrządu przy kole, połączenie cieknącego napinacza i wody właśnie tak się objawia-za mało prądu abs się załącza, innej przyczyny raczej nie ma. Naciągnij pasek popryskaj jakimś preparatem do pasków z żywicą i będzie git. Powodzenia

Dzięki wielkie. A jeszcze jedno pytanie czy jest i czy była montowana osłona na paski w 8v. Czy tylko osłania je nadkole

Osłony na paski chyba w żadnej 155 nie ma osłona jest tylko na pasek rozrzadu. Paski od osprzętu ochrania taka plastikowa nakładka dodatek do plastikowego nadkola

Witam panowie i znowu to samo popadało i znowu mam zanik napięcie paski nowe i napięte ładowanie jest 14.5 V co to może być. Był spokój i na nowo.

Witam panowie i znowu to samo popadało i znowu mam zanik napięcie paski nowe i napięte ładowanie jest 14.5 V co to może być. Był spokój i na nowo.
Jęśli nie ma kłopotów z pracą silnika to trzeba teraz przjżeć wiązkę od elektryki zasilającej skrzynkę bezpieczników pod deską, tam musi sie coś dziać. Wiązka sterowania silnikiem jest poza skrzynką bezpieczników

Amortyzatory
Powrót