• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Przewód sterowania sprzęgła

Alfa156bb

Użytkownik
Auto
Alfa 156 1.8 t.s 144km & Alfa 159 1.8MPI 140km
Przewód sterowania sprzęgła/wysprzęglika?

Jak w temacie mam pęknięty przewód sterowania sprzęgła, sprzęgło się zapowietrza i ubywa płynu hamulcowego.

Gdzie można kupić taki przewód?
ewentualnie od czego podpasować?

Proszę o info bo nie moge znaleźć nic na ten temat, nawet nie wiem jak się dokładnie nazywa, to ten co wchodzi do skrzyni bardziej z przodu silnika pod akumulatorem mniej wiecej, z prawej strony.

Ok już mam fotke, proszę o odp.

przewód.jpg

Ostatnia edycja:
przerabiałem temat nie dawno nigdzie nie było, jedynie ASO lub Allegro , cena w ASO ok 150zł nr. części 60654482

według numeru się zgadza z tym co ja zakładałem, zadzwoń do nich to po vinie ci sprawdzą ale to raczej ten przewód

Dzięki za odpowiedz, pracownik sklepu również potwierdził że to ten, przewód zamówiony.

Pozdrawiam

Mam pytanie, jak dziala sprzeglo w TS, bo ja ostatnio na sile szukalem jakiegos ciegna lub linki od kabiny do skrzyni a tu widze ze sterowane jest hydraulicznie, zgadza sie?

Zgadza się. Tam jest pod obudową sprzęgła specjalny wysprzęglik sterowany hydraulicznie, stanowiący jedną całość z łożyskiem wyciskowym.

Amortyzatory
Powrót