Przewód paliwowy

sobota

Nowy
Auto
AR 156 2.4 JTDm 20v 175 KM 2004
Witam mysz przegryzla mi przewód paliwowy chyba od powrotu. Idzie od 1 wtrysku do jakiejś puszki. Problem polega na tym że przy wtrysku jest kruciec o średnicy 4 mm a przy puszce 6 mm. W serwisie tego przewodu nie mają i mieć nie będą tak mi powiedziano. Przewodu 4 mm nie mogę naciągnąć na 6mm nawet jak podgrzewam. Miał ktoś taki problem lub ma jakiś pomysł co z tym zrobić Redukcji miedzianej nie chciałbym zakładać między dwoma wezami bo będzie sztukernia.
337.jpg

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Wezyk silikonowy da rade, ew poszukaj na allegro/ bazar moze ktos ma. Ja swego czasu kupilem caly komplet przelewy i wlasnie ten wezyk za 15 zl.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Podłącze się pod temat.
Szukam dolnych przewodów paliwowych od pompy paliwa i powrotnego.
Moje są już w opłakanym stanie i chce je wymienić. Czy są jakieś specjalne dedykowane? Czy ze zwykłego przewodu paliwowego można dorobić. Jeśli tak to jaka średnica i ile mi go będzie potrzeba?

Witam mysz przegryzla mi przewód paliwowy chyba od powrotu. Idzie od 1 wtrysku do jakiejś puszki. Problem polega na tym że przy wtrysku jest kruciec o średnicy 4 mm a przy puszce 6 mm. W serwisie tego przewodu nie mają i mieć nie będą tak mi powiedziano. Przewodu 4 mm nie mogę naciągnąć na 6mm nawet jak podgrzewam. Miał ktoś taki problem lub ma jakiś pomysł co z tym zrobić Redukcji miedzianej nie chciałbym zakładać między dwoma wezami bo będzie sztukernia.
337.jpg

Sprawa rozwiązana znalazłem wąż paliwowy 4 mm z wolbromu i dało radę naciągnąć

Witam. U mnie problem podobny co u kolegów. Pękł mi wężyk paliwowy prowadzący z filtra do silnika. Zaizolowałem go doraźnie taśmą i mam nadzieję, że jakoś dzisiaj z pracy do domu wrócę. I teraz pytanie. Muszę ten wężyk wymienić, czy to jest komplet z tą miedzianą rurką co idzie do filtra? Co to jest za rodzaj łączenie rurki z wężem? Jak w ogóle ten element fachowo nazwać? Bo byłem już w dwóch sklepach i jak pokazuje zdjęcie to sprzedawcy ręce rozkładają i nie za bardzo wiedzą o co chodzi. Na allegro też szukałem, ale nie wiem jak nazwać ten wężyk z rurką. Pomóżcie Panowie. Załączam na dole zdjęcie

DSC_0034.jpg

Znajdź firmę co zakuwa przewody. Pomogą Ci to tanio naprawić.

Wysłane z mojego SM-A500FU

Witam ponownie. A więc powiem jak wygląda sytuacja. Rzeczywiście pomysł na zakuwanie węża dobry, tylko problem jest taki, że mieszkam n wsi i nigdzie w okolicy nie ma firmy odpowiedniej a pracuję w mieście do późna i już wtedy wszystko jest pozamykane. Na razie prowizorycznie jeżdżę na taśmie izolacyjnej i o dziwo suchutko, nigdzie paliwo nie cieknie. Czyli pewnie ciśnienia za bardzo w tym wężu nie ma. A dziurka jest malutka. Więc gdyby użyć czegoś takiego jak samoprzylepny bandaż do węży gumowych,

motokosmetyka.pl/uszczelniacze_i_spoiwa/do_napraw_awaryjnych/k2_autoband_-_wysoce_wytrzymaly_samoprzylepny_bandaz_do_wezy_gumowych.html

zamiast zwykłej taśmy izolacyjnej, myślicie że na dłużej wytrzyma? Chyba, że koś zna odpowiedź na moje pierwsze pytanie jak nazwać ten element czyli wężyk z rurką? Bo najchętniej bym to całe po prostu wymienił.

60652948 - taki nr ma ten przewód - jest to przewód paliwowy ale dostaniesz go tylko w ASO.

ale najlepiej podaj VIN aby dokładnie dobrać przewód bo są 3 typy.

Wielkie dzięki. Teraz jakoś sobie poradzę. Dowiem się ile kosztuje w ASO a jak cena mnie zabije to poszukam używkę. Pozdrawiam

Wielkie dzięki. Teraz jakoś sobie poradzę. Dowiem się ile kosztuje w ASO a jak cena mnie zabije to poszukam używkę. Pozdrawiam
Na dane katalogowe z połowy 2015 r. to tego przewodu już w ASO nie dostaniesz. Więc albo używka albo zakuwanie.

Amortyzatory
Powrót