• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Przewód klimatyzacji

marcin:)

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 2005
Witam serdecznie :)

Okazało się, że mam nieszczelny zaworek klimatyzacji (przesyłam zdjęcie) jako iż nie chce ryzykować z zakupem części to prosiłbym aby jakis fachman podeslal mi który jest to przewod :)

To mój pierwszy post i mam nadzeje ze nic nie pomieszałem:)
Pozdrawiam
Marcin

Załączniki

• 20210504_171124.jpg
    20210504_171124.jpg
    60.5 KB · Wyświetleń: 40
Jak masz nieszczelny zaworek to jedź do kogoś kto obsługuje klimatyzacje. Opróżni układ, wymieni zaworek i ponownie napełni. Sam się nie zabieraj, bo szkoda pieniędzy jeżeli jeszcze jest czynnik.

Jak masz nieszczelny zaworek to jedź do kogoś kto obsługuje klimatyzacje. Opróżni układ, wymieni zaworek i ponownie napełni. Sam się nie zabieraj, bo szkoda pieniędzy jeżeli jeszcze jest czynnik.

Znaczy się ugadałem się z mechanikiem że mam załatwić sobie przewód a on załatwi chlodnice bo też jest w takim sobie stanie, klima była już raz nabita ale uciekło wszystko więc czynnik będę miał w ramach gwarancji, a w innym miejscu musiałbym znów płacić za czynnik, ogólnie pogmatwana historia. Więc potrzebny mi przewód :)

Ciekawa stronka. Znalazłem tam ten przewód, ale nigdzie nie mogę znaleźć ofert sprzedaży tego. Nieszczelność jest w główce zaworu. Wysłałbym zdjęcie z tym przewodem ale mam limit z powodu nowego profilu, adresu www tez nie wyślę. Jedyne co to wysyłam oznaczenie tego przewodu 60690147 (chyba ten) patrząc po dostępności chyba pozostaje mi serwis tego :)

Aktualizacja: wybrałem się do innego serwisu klimatyzacji i okazało się że nieszczelnosc jest na osuszaczu klimatyzacji.
W ramach ciekawostki serwisant powiedział mi że w wielu serwisach szczelność sprawdza się byle jak, w sumie sam się o tym przekonałem.

Amortyzatory
Powrót